Furdetés? Akik mindennap furdetik a babájukat (max 1évesig), azok csak tusolják, v mindennap tele engedik a kádat?
Nálunk az alapvető higiénia elengedhetetlen feltétele a mindennapi fürdés. És ez így volt a fiamnál picinek is és most is.
Egyébként kis kádba fürdött több, mint 1 éves koráig (nagyobb méretű gyerekfürdető kádról van szó, amiben ülve simán elfért), nem kellett bele sok víz, aztán került át a nagy kádba és azt sem engedjük teli, csak mondjuk ami éppen ellepi a lábát.
És azt gondolom, hogy a fürdésre használt víz nem pocsékolás! Ezt nem sajnálom a gyerekemtől!
És nem tartom felesleges dolognak, nagyon nem.
Az 1 év alatti gyerekek is izzadnak, bekakilnak, bepisilnek, a pici babák lebüfizhetik magukat, a nagyobbak hozzátápláláskor leeszik magukat, szóval van miért fürdetni.
Na akkor én vagyok az ellentábor, meg a barátnőm. :D
1 éves koráig minden nap fürdött, nyáron szinte egész nap pancsol. Most 2 éves és télen volt, hogy csak 2 naponta fürdött/fürdik. Nem azért, mert spórolok a vízzel és az afrikai árva dolog sem foglalkoztat annyira..., de nem igényelte a gyerekem. Visítva szaladt ki a fürdőből és kiabálta, hogy nem. Másnap ment magától. Mondtam a gyerekorvosnak és ő mondta, hogy nincs ezzel semmi probléma,nem kell erőltetni, mert az sem vezet semmi jóra. Szépen magyarázom neki, hogy a pancsi milyen jó, és veszem neki a drága fürdő játékokat, de sokszor beleáll a kádba és kb 2 perc zuhannyal beéri. Ne higyjétek, hogy anno napi szinten hagyták a gyerekeket pancsolni, mert nem akarták elvenni az élményt.... :D
Valaki kitalálta, hogy ez az alap higiénia és mostmár aki nem így csinálja, az az über gonosz rossz anya.
Légyszi ne pontozzatok le, én sem tettem senkivel. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!