Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Furdetés? Akik mindennap...

Furdetés? Akik mindennap furdetik a babájukat (max 1évesig), azok csak tusolják, v mindennap tele engedik a kádat?

Figyelt kérdés
.... csak azért kérdezem, mert egyszer egy hasonlo kérdésnél le lettem oltva,h miért sajnàlom a furdés élményét és a vizet,mert szerintem felesleges mindennap furdetni egy kisbabàt. Akkor ezek az anyukàk nem gondolnak a gyermekuk / unokàjuk jovojére, hiszen a felesleges vizpocsékolàs sem elhanyagolhato dolog?
2013. márc. 7. 18:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az alapvető higiénia elengedhetetlen feltétele a mindennapi fürdés. És ez így volt a fiamnál picinek is és most is.

Egyébként kis kádba fürdött több, mint 1 éves koráig (nagyobb méretű gyerekfürdető kádról van szó, amiben ülve simán elfért), nem kellett bele sok víz, aztán került át a nagy kádba és azt sem engedjük teli, csak mondjuk ami éppen ellepi a lábát.

És azt gondolom, hogy a fürdésre használt víz nem pocsékolás! Ezt nem sajnálom a gyerekemtől!

És nem tartom felesleges dolognak, nagyon nem.

Az 1 év alatti gyerekek is izzadnak, bekakilnak, bepisilnek, a pici babák lebüfizhetik magukat, a nagyobbak hozzátápláláskor leeszik magukat, szóval van miért fürdetni.

2013. márc. 7. 19:03
 12/22 Jégtánc ***** válasza:
Fürdetjük nagy kádban.Nem kell teleengedni a kádat.Ha ül akkor épp csak a derekáig ér.Bőven elég.1 éves a lányom ,mindennap fürdik.Miből gondolod hogy pocsékolás? Nem ismersz minket.Lehet hogy a maradékot felfogjuk vödörbe,lehet hogy mi is használjuk azt a vizet fürdéshez.Nem tartom felesleges víz pocsékolásnak a minden napos fürdést.Főleg gyerekeknél nem.
2013. márc. 7. 19:05
 13/22 anonim ***** válasza:
minden nap kádban fürdenek együtt egy és 2,5 éveseim, apukájuk fürdeti öket, max15- 20cm magasságig van a víz a kádban. 30 percet lubickolnak:)
2013. márc. 7. 20:15
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagy normális!!!! :S Minek teszed fel megint ezt a kérdést amikor tudod, hogy egy normális anya/szülő minden nap fürdeti a gyereket, mindegy hogy kis vagy nagy kádba és mindegy hogy mennyi vízzel.... a gyerek az első....és hogy jön ide a jövője????? Azért ez már durva környezetvédős duma.... :S
2013. márc. 7. 20:39
 15/22 anonim ***** válasza:
Mi is minden nap fürdetjük a 11 hónapos kisfiamat. Nekünk is piskóta alakú kiskádunk van, és szerintem a mérete még tökéletesen megfelel. Nagyon élvezi a pancsolást! Most már egyre többször megizzad a sok mozgásban, így még inkább kell a napi fürdetés. "Koszosan" nem tenném le aludni. Meg ez a napi rutin része. Az meg kell a babáknak.
2013. márc. 7. 21:16
 16/22 A kérdező kommentje:
'kedves' utolso hozzàszolo! idefigyelj, eloszor is,hogy jossz ahhoz,h nem normàlisnak nevezel?? ki vagy te ?? màsodszor pedig ez az oldal arrol szol,h az emberek kérdéseket tesznek fel! amugy meg szerinted én nem vagyok normàlis,akkor nézd màr meg,hogy mit irtàl, idézlek "'a gyerek az első....és hogy jön ide a jövője????? Azért ez már durva környezetvédős duma.... " miért,te nem gondolsz a gyereked jovojére? szerinted a kovetkezo meg az az utàni generàcio nem fog hasznàlni vizet? én egyszeruen csak azért tartom pocsékolàsnak,mert mi Europaiak napi szinten iszonyat sok TISZTA IVOVIZET elhasznàlunk,sokszor feleslegesen, afrikàban meg azért hal meg egy csomo ember,koztuk ugyanolyan kisbabàk,mint bàrmelyikunké, mert szennyezett vizet kénytelenek fogyasztani. Az a baj,h a legtobb embernek ez a hozzàllàsa,mint itt a tobbségnek és még én vagyok lenézve,pedig a Bolygonk forràsai nem végtelenek .. szomoru,h nem làtjàtok be,mi a mondandom lényege..
2013. márc. 7. 21:26
 17/22 Jégtánc ***** válasza:
Nagyon szomorú hogy Afrikában éheznek és szomjan halnak meghalnak emberek/gyerekek.Az is szomorú hogy ott az emberek nem nagyon gondolkodnak.....Tisztelet a kivételnek természetesen.
2013. márc. 7. 21:30
 18/22 anonim ***** válasza:
68%
Értjük mi hogy te mit akarsz csak nem kéne ránk erőltetni ezeket a dolgokat, mi arról nem tehetünk hogy szegény afrikaiaknak kevés a vizük. Én is próbálok spórolni a vízen sőt a gyerekeimet is így nevelem az energián spórolni kell. A gyerekeket minden nap fürdettem én is első perctől nagy kádban nem BABA kádban utána a felnőttek fürödtek le egy kicsit még töltöttünk hozzá vizet és készen volt a család fürdése. A mai napig a fürdővízzel öblítjük le a wc is nincs ebből semmi gond.
2013. márc. 7. 21:39
 19/22 A kérdező kommentje:
én nem eroltetek ràd semmit a vilàgon
2013. márc. 7. 21:49
 20/22 anonim ***** válasza:

Na akkor én vagyok az ellentábor, meg a barátnőm. :D

1 éves koráig minden nap fürdött, nyáron szinte egész nap pancsol. Most 2 éves és télen volt, hogy csak 2 naponta fürdött/fürdik. Nem azért, mert spórolok a vízzel és az afrikai árva dolog sem foglalkoztat annyira..., de nem igényelte a gyerekem. Visítva szaladt ki a fürdőből és kiabálta, hogy nem. Másnap ment magától. Mondtam a gyerekorvosnak és ő mondta, hogy nincs ezzel semmi probléma,nem kell erőltetni, mert az sem vezet semmi jóra. Szépen magyarázom neki, hogy a pancsi milyen jó, és veszem neki a drága fürdő játékokat, de sokszor beleáll a kádba és kb 2 perc zuhannyal beéri. Ne higyjétek, hogy anno napi szinten hagyták a gyerekeket pancsolni, mert nem akarták elvenni az élményt.... :D

Valaki kitalálta, hogy ez az alap higiénia és mostmár aki nem így csinálja, az az über gonosz rossz anya.

Légyszi ne pontozzatok le, én sem tettem senkivel. Köszi!

2013. márc. 7. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!