Szerintetek az normális, ha valaki a babáját 3-4 hónapos koráig csak kenguruban viszi sétálni? Babakocsit egyáltalán nem használják.
Én attól tartanék, hogy később majd nem fogja tudni megszokni a babakocsit, ha esetleg abban szeretnék vinni.
Meg úgy tudom, hogy a kenguru nem túl egészséges, főleg olyan pici korban. Kendőben esetleg, de úgy tudom a kenguru kimondottan ártalmas olyan picinek.
3 hónapos múlt a lányom, életében 1-szer volt babakocsiban.
Minden nap sétálunk, kendőben viszem.
A kenguru valóban nem egészséges, ha hordozni akarsz újszülött kortól, kendőt vegyél.
Később a hátadon is hordozhatod, úgy nem lesz nehéz, de mindig csak magad felé fordítva a babát.
megadtam*
de szerintem ők is.. :D
Teljesen normális!!! Miért ne? A kenguru valóban nem a legszerencsésebb választás, de ez most a hordozás vs. babakocsi kérdés.
A gyerek születése előtt megvettük a 60ezres babakocsit, egy-két alkalommal megpróbáltam beletenni a gyereket, de már a látványától is üvöltött, utálta. Nem erőltettem, mert volt más megoldás. Először kengurut próbáltunk, de egyikünknek sem tetszett, utána kendőztünk. Azt imádta!
2 éves koráig hordoztam háton. Kistesót szerettünk volna, és pocisan nem mertem hordozni, úgyhogy vettünk egy esernyő babakocsit. Akkor már kétévesen azt is élvezte, úgyhogy simán "átszokott" a kocsira, sőt! Most már ha megkérdezem, hogy kendőben szeretne-e jönni, vagy kocsiban, kismotoron, akkor vagy a motort választja, vagy a kocsit.
Szóval semmi gond nincs a hordozással, és szerintem nem kell egy gyereket sem kényszeríteni, az ilyen dolgokban hagy döntsön az anya és a gyerek közösen! Ha a gyerek utálja a kocsit, az anyának meg nincs ellenére a hordozás, akkor miért ne? Miért *muszáj* babakocsizni? (Mert mindenki babakocsizik? Mert a szomszéd azt mondta? Mert mit mond az anyós? Engem spec ilyen témában nem érdekel mások véleménye, csak a gyereké.) Nem kötelező egyáltalán, mint ahogy a hordozás sem az, ha vagy a gyerek, vagy az anya nem szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!