Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet a 6hónapos babának is a...

Lehet a 6hónapos babának is a 4hónaposoknak való bébiételt adni? Honnan tudom, hogy mikor kell még tej is neki a bébiétel után ebédre? A húsok mikortól jöhetnek?

Figyelt kérdés
2008. jún. 8. 19:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia!Jól gondolod, lehet adni. Feltétlenül fontos a fokozatosság új étel bevezetésekor. 3-4 nap alatt emeljük a gyümit, főzeléket-fél deci -1 deci -másfél deci -2 deci mindig tejcsit adunk utána,vagy már kapott/ismert főzelékkel kipótoljuk. Közben adható tea, gyümilé, főleg víz.Ha jól lakik baba a főzelékkel, nem fogadja el az anyatejet ill. tápszert.Ha szopik babád attól is függ, hogy ki akarod-e hagyni a szopcsit.Csirkemell-szárnyatöve 3-4 főzelék után bevezethető, kb 1 evőkanállal-turmixolva. Tehéntejet 1-2 éves kor után adhatunk.Vigyázz! Bébiételekben, bolti tejpépekben lehet tejpor.
2008. jún. 8. 19:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Én még annyit írnék, hogy szopi után kell kóstoltatni.
2008. jún. 8. 20:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Én 4 hónaposan már adtam neki először gyümit pár kanállal egy héten 2x, majd következő héten 3x egyre több kanállal és a főzelék helyettesítette fel a gyümit,de utána mindig szopiztunk.Ha tele van a pocija úgy is abba hagyja a szopit.Tehát tedd cicere kajcsi után.Most 6 hónaposak vagyunk.Hajnalban 200 ml tápi, mert (már nem akart szopizni, hogy megismert az új ízket és nem kell megdolgoznia érte, kis lusta) tizóraira gyümölcs és tea vagy gyümölcslé,ebédre főzelék csirke, bárány, pulyka, sertés máj.de te csak előszőr csirkévael kezdjél és fokozatosan a többit.Tea, víz, gyümilé.Uzsira szintén gyümi és vacsira tápika.Úgyhogy ha most kezded el a hozzátáplálást először a 4 hós bébi kajákat add neki!A hipp instant teák nagyon jók és különböző márkájú bébi italok.A dm-ben,rossmannban sok választék van!!Sok sikert!
2008. jún. 8. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!