Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor mossam babám fogát, ha...

Mikor mossam babám fogát, ha az esti üveg tejecskén alszik el? Előtte?

Figyelt kérdés
Valahogy ezzel kapcsolatban bajban vagyok, mert ugye fogmosás után már vízen kívül nem kellene, hogy más kerüljön a szájába, mert szerintem az üveg táptól is romolhatnának a fogai,így meg akkor nem sok értelme van a fogmosásnak. De ha elalszik a tejecskén akkor ébresszem fel fogat mosni? :S 10 hónapos, még csak 2 foga van alul.
2013. márc. 6. 16:30
 1/10 anonim ***** válasza:
ez a kérdés engem is érdekelne, enyém már 1,5 éves de még minidg így alszik el...
2013. márc. 6. 16:33
 2/10 Jégtánc ***** válasza:
1 éves a lányom,este fürdésnél és reggel mosom a fogát.Éjjel még néha megébred,hol inni,hol enni.Így kicsit felesleges este tej után is megmosni.
2013. márc. 6. 16:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Sima kamillavizes fogkefével v vattakoronggal moshatod, ha elalszik, nem hiszem, h felkelne. Fogkrémet én legalábbis max akkor adok neki, ha már valamennyire megérti, h nem szabad lenyelni... addig marad ez.
2013. márc. 6. 16:36
 4/10 anonim ***** válasza:
nekem is 1,5 es igy alszik .en este furdeskor mosom ,meg reggel reggeli utan.
2013. márc. 6. 18:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Fogmosás után már csak vizet lenne szabad kapniuk. Az esti tej csak beleposhad a szájukba, mivel éjszaka nincs nyáltermelődés vagy csak minimális. Nem jó erre a tejezésre rászoktatni őket. Bár olyat is hallottam már, aki cukros kakaóval altatja el a gyereket.
2013. márc. 6. 19:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van hogy tápszer és rögtön alszik így akkor már nem tudom megmosni neki mert akkor felélénkül nagyon,ezért fürdés után van fogmosás,de szerintem pár hónap és elhagyjuk az esti tápszert és addigra már legalább megszokja hogy fürdés után fogmosás és szerintem ez a lényeg.13 hónapos és 7 foga van.
2013. márc. 6. 20:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát most mindenkinek üzenem, aki még ad tejet fogmosás után a babájának, hogy 19 hónapossal most voltam fogászaton, és romlik a foga! Mivel sem édességet nem eszik, sem cukros italokat nem iszik, a doktornővel egyedül az este elszopogatott tejitalt tudjuk okolni a dologért. Én egyik napról a másikra el is hagytam ezt, este POHÁRBÓL (nagyon fontos!) kapja a tejet és utána fogmosás, fürdés, fekvés. Esetleg egy kis vizet kap. Helyette bevezettem az éneklést lefekvéskor, simán átszokott. Szóval én nagyon javasolnám Nektek, amíg nem késő, hagyjátok el a cumisüveggel elalvást, ne járjatok úgy, mint mi!
2013. márc. 6. 22:08
 8/10 Jégtánc ***** válasza:
Jelentem 3 gyermekemnek soha semmi baja nem volt a fogával.16 és 13 évesek gyönyörű fogsoruk van.Lányom 1 éves 13 foga van,és teljesen rendben van.Voltunk fogorvosnál,tökéletesek a fogai.Nagyban függ a szülők fogától is hogy milyen lesz a gyermeké.
2013. márc. 6. 22:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Épp ez az, amitől én is rettegek, hogy a genetika bezavar.Nekem már gyerekkorom óta romlanak a fogaim, megmondta a fogorvos, hogy akár fejre is állhatok, ha rosszak a gének.Páromnak detto.Szegény prücsök sok jóra nem számíthat. :(
2013. márc. 7. 00:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. Biztos sokat számít a genetika. Nekem az ikreim közül csak az egyiknek romlik a foga, a másiknak gyönyörűek, pedig ő is ugyanazt kapta, mint a tesója! Most már ő sem, persze. Szerintem fő az óvatosság, ne bízzuk a szerencsére. Abszolut jóindulatból figyelmeztetek mindenkit, nem kioktatásból.
2013. márc. 7. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!