Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha már fogom a két kezét...

Ha már fogom a két kezét szépen sétál innen kb mennyi idő mire magától fog járni?

Figyelt kérdés
Tárgyak mellett már szépen sétál! Nálatok mennyi idő telt el?

2013. márc. 5. 18:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12hosan megfogta a kezem es huzott hogy vezessem, tulajdonkeppen olyan voltam mint egy mozgo bordasfal, nem rajtam logott, csak az egyensulyt adtam neki, 13hosan indult el, azonnal atgyalogolta a szobat, masnap a lakast. 8 hosan mar o is allt, es 12 hos koraig sosem volt vezetve, nem akarta, pedig a mamak probalkoztak titokban amikor nem lattam
2013. ápr. 2. 13:31
 12/18 anonim ***** válasza:
A különbség az egyensúly megtanulásában van. felesleges rásegíteni, ha már azt nem fogadod el, hogy káros. Megtanulja magától is nagyon hamar,és az a legjobb, ha magától tanulja meg. Ha már tárgyak mellett szépen sétál, szerintem pár hét. már nem emlékszem egész pontosan, de néhány hét lehetett.
2013. ápr. 2. 15:07
 13/18 anonim ***** válasza:
nekem 8 honapos mult és ugyanigy totyoh kapaszkodva mindenbe kapaszkodik és méterekig eljut. akkor ez most baj? avgy hagyjam?
2013. ápr. 2. 16:57
 14/18 anonim ***** válasza:
dehogy baj, hiszen egyedül kapaszkodik! inkább ügyes! itt csak azt kifogásoltuk többen, hogy ha kézenfogva vezetik, segítik járni tanulni.
2013. ápr. 2. 18:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Enyém 14hónapos, és még nem jár, sőt eddig ő is csak bútorok mellett kapaszkodva lépegetett. Husvétkor ittvolak unokatesómék, és hiába szóltam rá 3-4x is, hogy ne vezetgesse a gyereket, azért láttam, hogy titokban csinálja (amig rá nem szóltam) Nem örültem neki, de ahogy elmentek másnap a járássegítővel elkezdett sétálni a pici itthon.

Azt hagyhatom neki? Az magától csinálja, remélem ezzel nem ártok neki- én is úgy tudom, hogy nem szabad vezetgetni, mert nem fog tudni jól egyensúlyozni.

Ismerősöm 8hós kora óta járatta így a fiát, és úgy jár a gyerek, hogy folyamatosan össze-vissza dülöngél- szóval a rossz példát is látom a környezetemben. :((

TEhát aki ért hozzá- pl a gyógytornász válaszadó- megkérdezhetem, hogy a járássegítővel való sétálgatás- egyedül- azt csinálhatja a kicsi?

Köszi ha nekem is válaszoltok!

2013. ápr. 2. 21:19
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem, kimaradt egy fontos tényező :) Az, hogy mennyi idős babáról van szó. Nyilván, ha a 10 hónapost ráncigálod 2 kezénél fogva - az tényleg nem túl pozitív.

Fiam kb. 12-13 hónapos korától vezetgetett engem. Bőven elég volt neki az egyik kezem. 14 hónapos kora körül megelégeltem, és nem adtam oda neki a kezem - helyette kapott egy papírzsepit kapaszkodónak :) ...és lám elindult, azaz körbeszaladta a lakást. Pár napig még kellett a zsepi. :)

Próbáljátok ki! Fiam 2 éves elmúlt, és nincs problémája (nem is volt) az egyensúllyal. Nagyon biztosan indult el, keveset esett. Ők óvatosabbak. Ennyi :)

Üdv. a gyógytornász anyukának!

Ha 1 év alatti a gyerkőc, és tényleg úgy jártatod, az más... Az lehet, hogy tényleg nem tesz jót.

Arra figyelj, hogy a kezed ne legyen magasabban az ő vállánál (az már húzás).

2013. ápr. 3. 00:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az a lényeg, hogy mennyi idős, hanem, hogy ő egyénileg hol tart éppen a mozgásfejlődésben. mi, amikor már kapaszkodva lépett néhányat, beleraktuk a járássegítőbe néha, de nem sok időre, gyakorolni, erősíteni, aztán már magától mászott bele és ki belőle, aztán nagyon gyorsan elkezdett egyedül járni, így elhagytuk a járássegítőt, de mondom, az az 1-2 hónap, míg beleraktuk, azalatt se sokat volt benne, csak néha. Én valamelyik előző voltam, aki ellenzi a kézenfogva vezetést.
2013. ápr. 3. 02:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! De egyépként nem én jártatom hanem ő jön ha kedve van és húz,hogy menjünk! Ja és lassan betölti az 1 évet! De ha vezetem akkor is lejebb van a kezem,hogy ő egyensúlyozzon! Nem én erőltetem rá! Igaz most húsvétkor mindenki egész nap vezedgette hiába mondtam én,hogy nem kellenne mert azért csak keveset szoktuk hagyni így menni! De nem fogják föl a rokonok,hogy ennyit tem szeretném így jártatni,meg hiába vettem én föl tőlük akkor is visszaerőszakolták a gyereket úgy,hogy hívták és nem tehettem meg,hogy ordítatom! Na ezel elitézték maguknak,hogy igen sokára fogják látni ismát a gyerkőcömet! Mert ez már szerintem is sok volt!
2013. ápr. 4. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!