Ha már fogom a két kezét szépen sétál innen kb mennyi idő mire magától fog járni?
Enyém 14hónapos, és még nem jár, sőt eddig ő is csak bútorok mellett kapaszkodva lépegetett. Husvétkor ittvolak unokatesómék, és hiába szóltam rá 3-4x is, hogy ne vezetgesse a gyereket, azért láttam, hogy titokban csinálja (amig rá nem szóltam) Nem örültem neki, de ahogy elmentek másnap a járássegítővel elkezdett sétálni a pici itthon.
Azt hagyhatom neki? Az magától csinálja, remélem ezzel nem ártok neki- én is úgy tudom, hogy nem szabad vezetgetni, mert nem fog tudni jól egyensúlyozni.
Ismerősöm 8hós kora óta járatta így a fiát, és úgy jár a gyerek, hogy folyamatosan össze-vissza dülöngél- szóval a rossz példát is látom a környezetemben. :((
TEhát aki ért hozzá- pl a gyógytornász válaszadó- megkérdezhetem, hogy a járássegítővel való sétálgatás- egyedül- azt csinálhatja a kicsi?
Köszi ha nekem is válaszoltok!
Szerintem, kimaradt egy fontos tényező :) Az, hogy mennyi idős babáról van szó. Nyilván, ha a 10 hónapost ráncigálod 2 kezénél fogva - az tényleg nem túl pozitív.
Fiam kb. 12-13 hónapos korától vezetgetett engem. Bőven elég volt neki az egyik kezem. 14 hónapos kora körül megelégeltem, és nem adtam oda neki a kezem - helyette kapott egy papírzsepit kapaszkodónak :) ...és lám elindult, azaz körbeszaladta a lakást. Pár napig még kellett a zsepi. :)
Próbáljátok ki! Fiam 2 éves elmúlt, és nincs problémája (nem is volt) az egyensúllyal. Nagyon biztosan indult el, keveset esett. Ők óvatosabbak. Ennyi :)
Üdv. a gyógytornász anyukának!
Ha 1 év alatti a gyerkőc, és tényleg úgy jártatod, az más... Az lehet, hogy tényleg nem tesz jót.
Arra figyelj, hogy a kezed ne legyen magasabban az ő vállánál (az már húzás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!