Ti altatjátok babátokat vagy csak leteszitek? Melyik a jobb és miért? Nálunk általában altatom 7 hónapos, de csak ugy hogy a mellkasomra teszem nyüglödik pár percet és alszik.
Hogy melyik a jobb teljesen egyéni. Kinek mi. Ettől senki nem lesz jobb vagy rosszabb. Szerintem főleg gyerektől függ, mennyire igényli. Én kislányom már születésekor sem akart aludni, hát már a kh-ban a mellkasomon aludt, azóta is velem alszik- és nem érdekel ki mit gondol, nem félek attól, hogy soha nem fogom tudni kirakni az ágyunkból.
Barátnőm kislánya viszont az anyjával nem hajlandó aludni, ha ott van valaki, akkor szenved forgolódik, kiságyban, sötétben viszont percek alatt elalszik. Szóval ez szerintem gyerekfüggő. ÉS bár ezzel lehet sokan nem értenek egyet ( főleg a régi látásmódú szigorú szabályok szerint nevelő anyák, illetve gyerekorvosok, védőnők stb), sztem pont úgy jó, ahogy te csinálod. Mármint. Mindenki jól csinálja ahogy csinálja. ( mondjuk van ami nem tetszik, pl tuti nem hagynám 3 percnél tovább sírni a gyerekem sem úgy, hogy úgy teszek, mintha nem hallanám és nem mennék be hozzá, sem a "suttogó" módszerrel, hogy állok mellette és hallgatom. Kisgyerek nem ok nélkül sír, e ez már más kérdés)
Sztem hallgass az ösztöneidre, és akkor minden jó lesz :)
Az elején csak letettük, elaludt magától. Aztán jött a szep. szorongásos időszak, akkor altatni kellett. Amikor ez elmúlófélben volt, zavarta, ha benn voltunk a szobában, csak játszott, bohóckodott. Így rácsuktam az ajtót. Az elején volt pici ordítás 1-2 hétig, de végül megszokta.
Hosszú távon mindegyikőtöknek az a jobb, ha magától el tud aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!