Jobb megelőzni az összezördüléseket, vagy a babának meg kell tanulnia, hogy?
Pl. inkább elpakolni, hogy ne kelljen egy csomó mindent tiltani, vagy tanulja meg, hogy bizonyos dolgokhoz nem nyúlhat? Inkább kizárni a konyhából, hogy ne nyúljon a sütőhöz, vagy rászólni? Nem csak hozzányúlós dolgokra gondolva, ti egyéb helyzetekben inkább kerülitek a konfliktushelyzeteket, vagy szoktatjátok a babát a helyzethez? (pl meg kell "tanulnia", hogy anya is csinál mást, vagy inkább anya a baba alvásidejében csinál mást)
+ szokták (itt is) mondani, hogy a babának meg kell bizonyos dolgokat tanulnia (hogy nem lehet mindig ölben, anya mással is foglalkozik stb), ezt a kezdettől érdemes, vagy egy ideig (meddig?) hagyni kell, hogy "jó legyen" a babának - legalábbis az ő fogalmai szerint - és egy idő múltán elkezdeni a korlátozást/"mellőzést"/kicsit kínlódni hagyást?
A nagyon értékes dolgokat el kell tenni. De a többit elöl kell hagyni, hogy megtanulja, hogyan kell azokkal bánni. A viták egy ajtó összekarcolásából is eredhetnek, pedig az se nem értékes, se nem elrakható.
A baba életkorához mérten kell csinálni a dolgokat. Természetes, hogy pár hónapig nem érti meg, ha te mást akar. Olyankor ne hagy visítani. De látni fogod, mikor érett meg arra, hogy késleltesse az akaratát.
Az értékesebb vagy veszélyes dolgokat elpakoltam, pl a késeket a konyhában, de sok mindent elől hagytam, ami max. kellemetlen (pl. ha fakanállal dobol a fazékon) de nem veszélyes.
Én két dologra vagyok háklis, az egyik hogy a vécén hagyjon mindenki békén, a másik az, hogy evés közben ne másszanak az ölembe és a tányéromba. Én tényleg szívesen körbeugrálom a családot, de ebben a két tevékenységben engem ne zavarjon senki. A gyerekek megtanulták, nem lettek lelki sérültek hogy pár percet nem nyúzhattak, nekem is megvolt a nyugalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!