Mivel lehetne megelőzni? Ti tudtok erről valamit? Mégig hogyan lehet ilyemi a 21. szd-ban?
Egyik barátnőmnek a gyermekénél egy rutin vizsgálat során derült ki h neuroblastomája van.
Teljesen tünetmentes életet élt 2 évig. Majd kitapintották a hasában a daganatot.Nem épült fel szegényke, pedig mindent megtettek érte, és a család is összeomlott.
Azóta rettegek, nekem 2 gyerekem van és nincs nap h ne gondolnék erre a rettenetre...félek h bevonzom az örökös aggódásommal. Állítólag már embrionális korban kimutatható a DNS -ükben ez a "hiba", de kevés gyerek van akinél ez az idegrendszeri alapon működő daganat elkezd fejlődni.
Ti mit tudtok? Hogyan áll manapság ennek felismerése? Félek a háziorvost megkérdezni, h hogyan szűrhető ez ki. Félek h pszichológushoz küldene...
Bármikor kérhetsz géntérképet a gyerekedről, pár ezer dollár talán. Nem fognak hülyének nézni, persze nem tudom, hogyan működik, hogy ezt hol kell kérni.
Az én kisfiam most lett cukorbeteg és mind a két gyereknek meg fogják nézni a géntérképét Finnországban. Bár a nagyobb csak bekerül a statisztikábam, hogy igen ez a génhiba okozhatta, a kicsi meg annyit kap, hogy van e hibás génje és mennyi az esélye a cukorbetegségre. De sokkal előbbre valójában nem jutunk vele, mert az orvostudomány még nem áll ott, hogy megakadályozza egy ilyen betegség kialakulását vagy meggyógyítsa a gyógyíthatalan betegségeket. tehát utána nem adnak jó tanácsot, hogy mit csinálj. Így majdnem értelmetlen is ez az egész. Azért nem is ingyenes.
De egy szó mint száz lehet ezt kérni.
Igazából bármilyen probléma előfordulhat, nem csak ez. A betegség, a daganat nem válogat. Ha nap mint nap ezen rágódsz,abba tényleg bele lehet bolondulni és csak az értékes időt veszed el a gyerekedtől.
Tudod, a tégla is bármikor a fejedre eshet mégis kimész az utcára.
Az meg hogy szegény babánál mikor vették észre a daganatot nem tudom, mennyiben befolyásolta a túlélési esélyeit. :((
Szerintem a te kérdésed nem ennek a betegségnek a megelőzése, hisz ha ezt megelőzöd, akkor majd hallasz egy új rémtörténetet, hanem a te fejedben kellene rendet tenni ebből a szempontból. NE parázd túl ezeket, csak gondolj arra, hogy jóval több az egészséges gyerek, mint az ilyen beteg.
szegény kisbaba :-(
sajnos nem tudom a választ, de az elsőnek üzenem, hogy a gyermek cukorbetegése esetén érdemes lenne egy lisztérzékenységi tesztet is elvégezni, nemrég beszéltem a heim pál kórház dietetikusával. Nálunk a férjem lisztérzékeny (+cukorbeteg), és mondta hogy valószínüleg a cukorbetegség a lisztérzékenység miatt alakult ki,mert későn vették észre. (13évesen). 2,5 éves kor körül érdemes szűrni.
bocsánat az offért, de muszály volt leírnom.
Mintha csak a férjemet hallanám.(kedves 2.válaszoló) Csakhogy ő egy látszatharmóniát alakított ki maga körül és nem is akarja észrevenni a rosszat.(még ha van is) Ez sokszor jó, de néha nem. Pl. szerinte mi sosem lehetünk betegek, minket nem érhet baleset...stb. Pedig ez nem igaz. Az viszont igen, h nem szabadna ezen ennyit rágódni. Én pl ezért nem szeretek filmeket nézni, könyvet olvasni, híradót már évek óta nem nézek, mégis akarvaakaratlanul szembesülök a hírekkel, és utálom h csak szörnyű dolgok történnek.
Tulajdonképpen önző lehetek, hisz leginkább attól félek, én nem tudnék megbírkózni egy olyan ténnyel h pl a gyermekem gyógyíthatatlan beteg...én keresném a bűnöst, okolnék mindenkit....
Szerintem nem vagyok normális...
Szegénykék!
Szerintem felesleges ezen agyalnod, mert valóban be vonzod a rosszat!
Ha ennyire aggaszt vidd el egy kivizsgálásra, és akkor majd meglátod, hogy kutya baja a gyerkőceidnek!
A házi orvosnak az a dolga, hogy segítsen nem az hogy hülyének nézzen! A betegségről "sajnos" HÁL ISTEN semmit nem tudok!
2. vagyok
Szerintem is valamiféle egyensúly kellene, de az számomra furcsa, hogy azt írod, hogy szándékosan nem nézel híradót, filmeket, csak hogy elkerüld ezeket a rossz híreket. Ez sem természetes állapot. Az emberek általában együtt élnek azzal a tudattal, hogy jó és rossz is történik a világban, viszont nem feltétlen kell folyamatosan a meg nem történt rossztól félni.
Kedves 2.válaszoló.
Híradót azóta nem nézek mióta a nagyobbik gyerekem azt kérdezte egyik nap, h anya, iitt ez a bácsi csak csúnya dolgokat mond? Miért kell ezt nézni?
És teljesen igaza van...
A filmek amik este mennek, NCIS, CSI, DR csont, és társait pedig egyenesen betiltanám.
De a témától elkanyarodtunk. Válaszodat köszönöm, el fogok gondolkodni. De lássuk be a látszatharmónia sem jó.
szerintem a megoldás nem az, hogy nem néztek ilyeneket. Igeins látnia kell a gyereknek is vannak akik csúnyán beszélnek, történnek szörnyű dolgok a világban. persze nem azt mondom nézess vele tévét, de tudnia kell, hogy az élet nem fenékig tejfel, mert aztán jön a keserű felébredés, amit nem is mindenki ír feldolgozni. Nem kell a gyereket vattába csomagolni.
Mondjuk az előbb említett sorozatok nekem nagy kedvenceim, szeretem a nyomozós filmeket, könyveket, történeteket.
szerintem meg egy gyereknek pont hogy nem kell látnia ilyen sorozatokat, egyáltalán semmilyen sorozatot ne nézzen, inkább játsszon. előbb-utóbb úgyis szembesül mindennel, nem kell ezt siettetni.
sajnos az ilyen betegségeket nem lehet kivédeni, ezen kár is agyalni. próbálj minél egészségesebb kajákat eléjük tenni, hogy hozzájussanak minden szükséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz stb., legyetek sokat levegőn, ennél többet nemigen tehetsz.
az orvosok jelentős többsége pedig sz@rik rá az egészre már bocsánat. a barátnőmnek van egy 4 éves beteg fia, születésekor egészségesen küldték haza, az volt a zárójelentésen. mivel első baba, senki nem vette komolyan, amikor a barátnőm futott orvostól orvosig, hogy valami nincs rendben a kicsivel. a 6 hetes csípőszűrésen szúrta ki a doki, hogy tényleg nem olyan, mint a többi és küldte tovább. azóta se tudják mi baja, nem beszél, pelenkázni kell, nem jár, nemrég tanult meg ülni és darabosat enni. amikor újra gyereket akartak, a barátnőm kisírt egy genetikai vizsgálatot, hogy megtudják, a 2. gyerek is beteg lehet-e. 6 hetes terhes volt, mikor vért vettek az egész családtól, és 32-33 hetes, mikor megjött az eredmény, hogy igen, lehet, h. a kicsi is... persze akkor már tök mindegy volt. szerencsére egészséges, már 8 hónapos a kicsi lányuk. de még mindig nem tudják, mi baja a fiúnak. de azért kezelik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!