9 hónapos babád hányszor szopik egy nap?
Sok helyen olvasom hogy már reggel és este szopiznak az ilyen korú babák. Ehhez képest az én lányom még nap közben is legalább 2- 3x cicizik. Emellett már ki van váltva a tízórai, ebéd , uzsi, vacsi :)
Igazából víz helyett cicizik inkább :)
A gyakori, hosszútávú szoptatással csak jót teszel vele ( az, hogy védőnő, doki mit mond ne nyomjon a latban annyit- régen máshogy tanulták, az volt a cél, h 1 éves korra minden gyerek le legyen választva a szopiról)
Enyém 18 hónapos, és ugyan már 5- ször eszik " rendes " ételeket, reggel felkeléskor, ebéd után szundi előtt, és este elalváskor kéri. De van olyan nap is, hogy egész nap csak lógna a cicin, mert épp olyanja van...
Hozzáteszem, mai ajánlások:
6 hónapos korig kizárólag anyatej/ táp
6-7 hónaposan napi egyszer szilárd étel
8-9 hónaposan napi kétszer
10-12 hónaposan napi háromszor szilárd étel
1 éves kor után napi 5
Illetve még annyit, 9 hónaposan nagyjából 5- szor kért cicit a lányom, mivel nem akartam leválasztani előbb azzal kínáltam, és mindig utána adtam szilárdat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!