Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ket hetes ~nyaralasra~ mi az...

Ket hetes ~nyaralasra~ mi az amit mindenkepp vinnem kell 1 eves kisfiam szamara?

Figyelt kérdés
Anyukamhoz megyunk haza 2 hetre, es oszinten megmondva egy picit aggodom hogy mi az amit feltetlenul vinnem kell magammal. Anyukam nincs berendezkedve baba erkezesere, bar most beszerzett egy utazoagyat. Igy az alvas letudva, bar nem tudom hogy abba hogyan tudnam a legzesfigyelot beletenni. Vagy erdemes azt vinnem??? Gyogyszereket vigyek, vagy azt otthon is be tudom majd szerezni??? Akinek van jo otlete, tippje szivesen fogadom. Koszonom
2013. márc. 4. 12:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hol van az "otthon".

Amúgy légzésfigyelőt én nem vinnék egy egy évesnek, alapvető gyógyszereket (lázcsillapító) orrszívót bepakolnék és lényegében ennyi. Én ezt nem szoktam túlvariálni, nekem még az utazóágy se olyan ami mindenképp kéne.

2013. márc. 4. 12:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Bocsi, az otthon az Magyarorszag. Mi Angliaban elunk.

A legzesfigyelon agyalok nagyon, sokkal nyugodtabb lennek ha ott lenne, bar nem hiszem hogy lenne baj.

Az utazo agy azt csak azert szerezte be anyukam, mert kisfiam sajat kulon szobajaban alszik, az o kis agyikojaban. Igy nem akarjuk hogy a nyaralas ido alatt velunk aludjon.

2013. márc. 4. 12:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Légzésfigyelőt én sem hoznék, 1 évesnek már nem kell. Gyógyszerek itt beszerezhetők, de előre szólhatsz, hogy legyen lázcsillapító, orrcsepp és akkor nem kell szaladgálni, ha esetleg kell. :) Ha van olyan üveges kaja, amit szeret és itt nem kapható, akkor pár üveggel hoznék. Kedvenc alvós tárgy, játék, ami nem nehéz jöhet szintén. :)
2013. márc. 4. 12:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. A bebi kaja nem is jutott volna eszembe, koszi.
2013. márc. 4. 12:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi rengeteget utaztunk, utazunk gyerekeinkkel. Mi németországban élünk, én szüleim élnek Mo-n férjemé távol innen No-ban. ìgy akármelyik nagyszülökhöz megyünk mint a málhás szamár. de már nyaralni is mentünk 1 éves lányunkkal, ázsiába.

Nálunk is mindkét nagyszülö megoldotta az ágy gondot. Anyuéknál a mi régi kiságyunk van (anya mindenkinek kölcsön adta, így még most is meg van), anyósom meg szerzett egy barátnöjétöl. de utazóágyunk is van, mert pl sógoromnál nincs kiságy.

én 6 hós kor felett már nem használtam légzés figyelöt. 1 éves gyereknek föleg ha eddig nem riasztott be már felesleges. ha viszont valami oka van pl sürün beriaszt, vagy volt légzés probléma akkor azt az utazóágy matraca alá is belehet tenni.

mi is most megyünk 1 hónapra Mo-ra. a kicsi 8 hónapos.

én viszem a cumisüvegeket, és tápszert, mert otthon másmienek vannak, 4 hós volt a kicis mikor otthon voltam és nem kaptam sehol sem start tápszert, még gyógyszertárban sem, csak HA-t. így most azt viszek neki. mást mindent lehet otthon kapni. kell az eu kártya nekik. a naggyal voltam Mo-n orvosnál is.

pár játék, de ha van sok rokon azok most tuti meglátogatnak és hoznak egy rakat játékot. könnyü babakocsi sem árt.

én egyedül lázcsillapítot, és orrcseppet viszek, de azt is csak azért, hogy ha valami éjszaka közepén van akkor legyen rögtön.(pl egy orr eldugulás miatti nem alvás)

én elöre irom a listát mit viszek.

mikor repülövel mentünk, akkor külön lista volt melyik kofferbe mit pakolok, kézibe mi megy stb...

kb 1 hónappal elötte már írom a listát mert mindig jön hozzá valami ami eszembe jut.

habár 1 éves gyereknél már nem akkora gond, mert otthon is van minden.

2013. márc. 4. 12:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Huuu, nagyon koszi a valaszod. Az volna meg a kerdesem hogy ez az eu kartya azt hogyan mikent szerezted be??? Csak mert kisfiam itt szuletett es itteni orvosi papirjai vannak. Paromnak meg nekem is. Bar nekem van eu kartyam is, de azt meg otthon Mo-on adtak mikor kikoltoztem (jo par eve).
2013. márc. 4. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Légzés figyelö ,felesleges egyévesnek,kedvenc játék,bébiétel,sok ruha,és ha szed valami gyogyszert akor azt i s ,illetve íratokat.orrcsepet,itt is tudsz veni ,lázcsilapitot is .
2013. márc. 4. 13:21
 8/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszod.

Tenyleg ennyire felesleges ilyen korba mar a legzesfigyelo??? Ugy megszoktam es olyan biztonsag erzetet ad, ha be van kapcsolva. Amikor pici volt volt hogy parszor beriasztott, ebbol csak egyszer volt talan valos, azota sem. Egyeb legzesi illetve mas problemak nincsenek.

2013. márc. 4. 13:47
 9/11 anonim ***** válasza:

5-s vagyok.

a németeknél az egészségbiztosításhoz jár egy chippes kártya. ennek egyik fele a németországra vontakozik a másik Eu-s (pont úgy néz ki mint az Magyar eus kártya). így nekünk azt nem kell kérvényezni, mert van mindig.

ha nektek ilyen nincs akkor kint a ti biztosítótoknál kell ezt kérni.

elsö lányomnál állandóan szolt az elsö 3 hónapban, mert 20 mp-re kihagyott sokszor a légzése. (teljesen normális kisbabáknál) de 6 hós kora felett nem használtam, akkor már nem riasztott. ha téged megnyugtat vidd magaddal, de ennyi erövel 10 évesen is majd viszi magával a táborba. :)

mivel utaztok repülövel? akkor mindenképpen hasznos listát írni és átgondolni mit is visztek.

2013. márc. 4. 14:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Ruha, cumisüveg, ha tápszeres azt, lázmérő, lázcsillapító, pelenkázás kellékei, kedvenc játék, alvós tárgy ha van, itatok (személyi igazolvány kötelező neki is, vagy útlevél), ha nincs anyudnál és nem akartok feleslegesen költeni, akkor fürdető.
2013. márc. 4. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!