Szerintetek mitől függ, hogy a baba átalussza az éjszakát?
Van egy 6 hónapos tüneményem és egyszerűen nem jövök rá miért nem alussza át az éjszakát. Persze a fogzás is közbe szól most. Olyanra gondolok, hogy napiirendtől, vagy lefárasztástól (játék), esetleg az ételek minőségétől függhet. De már arra is gondoltam, hogy a különszoba is számíthat, vagy alvástanulás. Kinél mi vált be? Olyanok is írjanak, akiknek szintén felkel a picur éjjel és hogy mit próbálták. Olyat is hallottam már, hogy minden változtatás nélkül egyik napról a másikra úgy "döntött" a kicsi hogy éjszaka alszik. Amúgy a lányom játszani kell fel (hajnali 1-4 óra között), még az új mozgásformákat gyakorolja (amit megálmodott :-) ).
Mindenféle ötlet, elképzelés érdekel.
Saját tapasztalatot tudok mondani.
Kisfiam 2-6 hónapos kora között végigaludta az éjjelt. Amikor újra ébredni kezdett, elkövettem azt a hibát, hogy újra szoptatni kezdtem éjjel. Ő külön szobában aludt, az első időket leszámítva soha nem vettem magunk közé. Egy-egy durvább éjjel megpróbáltam magunk között altatni, de nem ment, játszani kezdett, meg a fejünk mászkálni. Átlagosan kétszer kelt éjjel szopizni, de néha óránként. 13 hónapos volt, amikor leszoktattam az éjjeli szopiról, két hét múlva aludta át először az éjszakát, de még mindig előfordul, hogy ébred. Olyankor átmegyek hozzá, esetleg összebújunk, úgy alszunk tovább. 3 éves lesz.
Elhatároztam, hogy a másodiknál nem követem el ugyanezt a hibát, ha egyszer leszokott az éjjeli evésről, nem fogom visszaszoktatni. Csakhogy a kislányom soha nem szokott le róla. :( 5 hónapos koráig velünk aludt, azóta a bátyjával egy szobában, de a gyakorlatban mindig köztünk fejezi be az éjjelt. 11 hónapos, nagyon sokat szopik éjjel. Egyelőre nem vagyok elszánt a leszoktatást illetően, mivel jól alszik köztünk, így nem olyan fárasztó.
Tehát a saját, nem túl széles mintán vett tapasztalat: külön szobában nyugodtabban alszik a gyerek, és addig ébred, amíg van miért.
Valószínűleg a sírni hagyós alvástréninggel lehet a legbiztosabb eredményt elérni, de nekem annyit nem ér az egész. És a férjem sem engedné, ebben nagyon egyet értünk.
szerintem nálatok most a fogacska a fő gond...
én úgy csináltam, hogy csak a gyermákágyi időszak alatt aludtam egy szobában a babámmal, külön ágyban, azóta is külön alszik. ha sír, vagy kellek neki, akkor azt a másik szobából, nyitott ajtó mellett simán meghallom.
nálunk akkor kezdett el éjszaka felébredni, amikor már kevés volt neki a vacsora, úgyhogy a tápi mellett kapott már tejpépet is (5 hónaposan), kb 1,5-2 hónapig ismét átaludta az éjszakákat (10-12 órát)
majd jöttek a fogacskák, éjszaka szomjas volt, (rengeteg nyála folyt el), majd a szeparációs szorongás is elkezdődött.
ha nem hall neszt, akkor simán visszaaludt, de ha álmában a hátára fordult, akkor 'hívott' hogy altassam vissza :)
most 9 hónaposan tartunk ott, hogy néhány napja ismét alszik éjszaka.
késő délután, fürdéskor, vacsi után mi még igyekszünk kifárasztani a Kicsit, vacsorára jóllakatni, hogy ne legyen éhes.
még nem próbáltam, de vannak jóéjt fürdetők. a levendula is jó nyugtató (illóolajként)
Hú, hát én nem tudom. Szerintem ez személyiségfüggő is talán. Az én fiam már 18 hónapos, kb. 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Velem alszik. Van egy gyerekes barátnőm, egyidősek a fiaink, az a gyerek még a mai napig minimum 7-8szor ébred éjszaka cicizni. 18 hónapja az anyján csüng és 1 órát nem tud egybe aludni. Hát nem
tudom, ez szerintem már több mint durva.
Sajnos tanácsot nem tudok adni neked, mert nálunk ez ugye sosem volt probléma, hülyeséget meg nem akarok mondani. :)
Ja és azt vettem észre, hogy akkor alszik nagyobbat, mikor másnap egy új trükköt mutat be. Tegnap egy viszonylag nyugodtabb éjszakánk volt. Ma négykéz-lábra emelte magát.
Továbbra is várom a tapasztalatokat. Kinek mi jött be, mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!