Vékony babák szülei! Hány centi és hány kiló 1 éves babátok? Mik voltak a születési paraméterei? Fiú vagy lány?
Kislányom jövő héten lesz 1 éves.
Születési paraméterei: 3200 g, 55 cm.
Tegnap mértük: 7870 g, 74 cm.
Azt elfelejtettem írni, hogy 10,5 hónaposan elindult, már mondja baba, mama, vava (kutyára) szavakat. Mozgásfejlődése nagyon jó, jókedvű, mindig mosolygós, boldog baba.
Nekem azt mondta a doktornő, hgoy ne aggódjunk, ilyen alkat, a férjem és én is vékonyak vagyunk.
Utolsó voltam
Nälunk is hasonlóan néz ki: születésekor 3450 g, 49 cm volt, 10 nappal az egyéves szülinapja előtt 8220 g, kb 74-76 cm. Ez a doki is túlaggódja a dolgot, eddig mindig "határesetnek" titulálta. (Az első hónapban a hozzátáplálást javasolta, amit szerencsére nem tartottam be. Legközelebb vérvételből megállapította, hogy vashiány. Ezenkívül mindig talált magyarázatot: most a foga miatt, nemrég kicsit náthás volt...stb). hamarosan megyünk hozzá. Az ő mérlegén kicsit kevesebbet mutat. Szerintem nem annyira vékony, inkább arányos. Anyu még a születésekor mondta, hogy a gyerekorvos rám is mindig azt mondta, hogy olyan arányos vagyok :).
Egy ismerős doktornőnek koraszülött volt, 1 évesen 7 kg volt, és most 10-11 évesen kitűnő tanuló, minden rendben vele. És akkoriban a nőgyógyásza azt nézte, hogyha normálisan fejlődik (képességei, egészséges arcszín...stb), akkor minden rendben.
született: 2,8 kg és 49 cm
1 évesen: 10 kg és 74 cm
Azt még hozzáteszem,hogy az első fogacskái 5 hónaposan bújtak ki,azóta már 12 db gyönyörű szép fogacskája van és nem mellesleg van két testvére is(egy 4 és egy 5 éves),akikkel egész nap rohangálnak,játszanak,így valószínűleg hamar "lejárják"a reggelit,ebédet,uzsit,vacsorát. :)
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!