Lehet adni krémtúrót 8 hónaposnak?
hát persze,gyümölcsökkel még finomabb
az enyém már túró rudit is evett ekkor
és mindenféle tejterméket.
lassan már 1 éves lesz adhatod neki nyugodtan
3. válaszoló; arra, hogy 8 hósan túrórudit evett, fogadd őszinte gratulációmat!
8 hósan, nagyon lassan szabad csak bevezetni a tejtermékeket, pár kanállal csak először. Bolti krémtúrót semmiképp sem szabad- legalábbis nem ajánlott, sok az adalékanyag benne. Tejtermékek bevezetésére tökéletes pl a natúr joghurt ( és te rakj bele pici gyümölcsöt otthon).
Ha nincs semmi baja, lehet neki többet is adni. A bolti krémtúró ráér 1 éves kor után. És azért nem mindegy, hogy 8 hónapos vagy 12 ( pl 8 hónapos mászik, 12 már szalad)
Én is az utolsóval értek egyet! Később sem fogok neki bolti dolgokat adni, mert a cukron, meg az adalékon stb-n kívül sok egészséges dolog nincs bennük:( Ez a véleményem!
De kérdésedre válaszolva, lehet adni, de javaslom, hogy házilag készítsd:) Igazi joghurtból, túróból, friss gyümiből...Semmiből nem áll összekeverni ezeket az alapanyagokat...
3-as vagyok,nem mintha számadással tartoznék
de házi túrórudi volt,csoki nélkül.és kérdeztem a védőnőt hogy lehet-e adni neki,teljesen egészséges kislány volt 8 hónaposan csak úgy mint most 3 évesen..
te is fogadd gratulációmat a kötekedésért te szuper anyuka
Nem tartozom magyarázattal- nincs miért mentegetőznöm, de megteszem :)
1) Szerintem az ember abból, hogy " túró rudi" a boltira asszociál, nem házira. Ebből a szempontból elnézésedet kérem, mivel el szoktam ismerni, ha hibáztam
2) Másfelől - bár van még fél évem,tehát lehet addigra ismét új eredményekre jutnak- magam is gyerekekkel foglalkozó eü- sként, tanulom ( többek között), a tejtermékekkel való ismerkedést. És igaz, túl nagy gyakorlatom nincs, ezen termékek adását 8 hónaposan 1-2 kanállal ajánlatos kezdeni ( magát a tejet 2-3 éves korig sem ajánlják- modern kutatások alapján), majd nagyon lassan, fokozatosan lehet többet adni, mivel gyakran allergizálnak ( sőt allergiás előzményeknél- v.melyik szülő allergiája esetén- 1 éves kortól ajánlott csak elkezdeni)
3) A bolti krémtúróról alkotott véleményem pedig maradt ugyanaz.
üdv
Sziasztok!
Én egyetértek veresantkate- val.
egy védőnő- szoptatási tanácsadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!