Minden baba beleesik a szeperációs szorongásba?
A szeparációs szorongás fontos fejlődési szakasz, minden baba átesik rajta. Ez olyan, mintha azt mondanád, el szeretnéd kerülni, hogy járjon, mert akkor majd szaladni kell utána.
Nem minden babánál olyan nagyon durva lefolyású ez, nem tudom, mennyire szoktatás, és mennyire alaptermészet dolga ez. Kisfiam 5 hónapos kora óta rendszeresen eljárok suliba szombatonként, mégis elég kemény volt nála, vagy még mindig az, 3 éves, nagyon anyás. Kislányom 9 hónapos volt, amikor először volt nélkülem, a szüleim vigyáztak rá, velük tök jól elvolt, de amikor átment anyukám barátnője megnézni a babát, tőle félt, bújt anyukámhoz. Szóval az idegenektől már tartott, de a mamájától nem, mert ismeri, hiába nem én voltam az.
De egyébként inkább az lehet, hogy ebben az időszakban az idegeneket fogadja el egyre kevésbé, és egyedül nincs el szívesen, de ha valaki jó ismerős van vele, azzal nincs gond.
a kúszásnak semmi szerepe nincs.az csak a mászsát készíti elő.ügyesebb babák kihagyják a kúszást!a baj ha a kúszás,és a mászás IS kimarad.és akkor sem biztos hogy tanulási nehézségei lesznek,ez nem általános.Akivel nem foglalkozik az anyja,de kúszott,annak is lehetnek tanulási nehézségei.
(egy gyógytornász lánya)
Szeparációs szorongás minden babánál máshogy jön ki, van akinél enyhe tünetei vannak, van akinél erős. Hát, azt nem tudom, hogy az én gyerekem elmegy-e majd cukros bácsival, de nagyjából tojik rá, hogy apja-anyja vele van-e, idegenekkel is nagyon jól elvan. Pedig én szeretném, ha bújósabb lenne.
Ez tök jó, hogy mindig mondod neki, hogy mit csinálsz. Tanul belőle. És tudni fogja, hogy nem világgá mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!