Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek az Alma névről?

Mi a véleményetek az Alma névről?

Figyelt kérdés
Szerintetek "kiszúrás" ilyen nevet adni a gyereknek? Nekem igazság szerint nagyon tetszik és az eredete ugye nem is a gyümölcsből származik. Szerintetek?
2013. márc. 1. 09:10
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Igen, a Dalma is szép név! :)
2013. márc. 1. 11:34
 12/24 anonim ***** válasza:
Ha elvonatkoztatok a jelentésétől, akkor nagyon szép. Dallamos, lágy. Egy külföldinek is nagyon tetszene szerintem, mert könnyű kiejteni, nincs benne ékezet, vagy dupla betű. A vezetéknév azért még számít, hogy hogy hangzik együtt a kettő.
2013. márc. 1. 13:12
 13/24 anonim ***** válasza:
A Dalma szerintem is sokkal jobb.
2013. márc. 1. 13:15
 14/24 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan szép a hangzása, hogy én pl. teljesen el tudok vonatkoztatni a gyümölcstől. De ha a gyümölcsre kell gondolnom, akkor is csupa pozitív jut az eszembe, frissesség, szépség, vitalitás.
2013. márc. 6. 13:02
 15/24 anonim ***** válasza:
Szerintem szuper ez is, meg Málna , és a Bodza is tetszik:) Hozzá még egy cuki kis mosolygós pofi és olvadás:))))
2013. márc. 6. 13:04
 16/24 A kérdező kommentje:
Egy nagyon távoli ismerősöm kislányát is Almának hívják és olyan csodaszép kislány, lehet ezért is tetszik annyira. :)
2013. márc. 6. 13:07
 17/24 anonim ***** válasza:
Nekem önmagában tetszik, pedig érdekes módon az egyéb gyümölcsnevek nagyon nem tetszenek. Mondjuk a "beszélő" nevek "beszélő" vezetéknévvel sokszor elég vicces összetételek lehetnek és úgy már kiszúrásnak tartanám (pl. Fekete Alma).
2013. márc. 6. 13:34
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a név, de tegnap hallottam a játszótéren, hogy egy kislányt Almának hívnak. Abban a pillanatban átfutott rajtam, hogy milyen jó, hogy én másképp neveztem el a lányaimat, mert a legtöbben a gyümölcsre asszociálunk az Alma hallatán. Viszont a Dalma talán még szebb!
2013. márc. 6. 14:38
 19/24 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik. Mi majdnem ezt adtuk a kislányunknak.
2013. márc. 6. 14:38
 20/24 anonim ***** válasza:

férjem akarta, de engem nem gyozott meg. szép, de tényleg a gyumolcs jut eszembe..

nem éreztem a "miénknek" a nevet

2013. márc. 6. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!