Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor mégsem tejallergiás...

Most akkor mégsem tejallergiás? El vagyok már keseredve?

Figyelt kérdés

Fiam 14 hónapos, hétfőn derült ki,hogy tejfehérje allergiás. Annyi volt a tünete, hogy nem hízott annyit, amennyit kellene, naponta 3 széklete is van, ami a doki szerint sok, és két hete pöttyök is kijöttek rajta.

Hétfőn hívtam a laborost, dokival csak telefonon tudtam beszélni, mondta,hogy a Kazein-re allergiás! Már kezdtem örülni,hogy legalább, meg van az éjjeli hasfájások oka, meg hogy talán hízni is fog egy picit, ha nem megy át majd rajta minden!

Hétfő óta diétázik, tegnap megint 4 kakija volt, és éjjel felsírt, pukizott, szerintem megint fáj a hasa!:(

Lehet,hogy másra is allergiás? Nézték szójára, gluténre, tojásra, ezek közül egyik sem magas a vérkép alapján!

Mit tegyek még?

2013. márc. 1. 04:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet Mo-n kapni kokusz vagy mandula tejet? En azt adok a kisfiamnak. Bar ettol fuggetlenul o minimum minden nap 3x kakalt ebben a korban es meg most hogy 2 eves elmult is 2x.

Nallunk a szeme vorosodott be. Magunktol jottunk ra, hogy nem birja a tehen tejet, nem volt teszt. Teny, hogy a kaki allaga mas lett miutan rajottunk mi van. Sajnos neked kell kitalalni, irni, mi az amit eszik es annak alapjan elindulni. En pl. allergias vagyok a bananra es ugy nez ki a fiam is erzekeny. Nagyon ritkan veszek banant akkoris csak par darabot, nehogy telitodjon vele a szervezete mert kiuteses lesz a hatan es viszket neki.

2013. márc. 1. 04:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom is tejfehérje allergiás és lassan fél éve diétázunk. A tej nem távozik ennyire gyorsan a szervezetből. Nálunk pl a tünetek 2-3 hónap diétázás után kezdtek igazából enyhülni. Mostanra mondhatom el, fél év diétázás után, hogy tünetmentes. Bár rögtön észreveszem rajta, ha becsusszan valami tejes dolog, mert legkésőbb másnapra bedurran az ekcémája. nem lehet, hogy tegnap a fiad valami olyat evett, amiben volt nyomokban tej? Gondold át mit evett és nézd meg az összetevőket. Az ember nem is gondolná, hogy mi minden lehet nyomokban tej.

2013. márc. 1. 06:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Felvagott, virsli, majkrem, kifli, kenyer, kalacs.... Mind tartalmaz tejet. Ilyeneket eszik?
2013. márc. 1. 07:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Folytatnám az előző listát. Még a babapiskótában, háztartási kekszben, vajakban. szerintem valamit nem vettél észre. Nálunk is történt ilyen 'baleset'.
2013. márc. 1. 08:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még valamit elfelejtettem. A tojás is olyasmi fehérjét tartalmaz, mint a tej. Szóval lehet, hogy csak a tojásfehérjére allergiás. Külön nem nézték meg?
2013. márc. 1. 08:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Ennek a cikknek a végén elég részletesen felsorolja, hogy mi tartalmaz tejfehérjét és egyéb hasznos dolgokat is olvashatsz:

[link]

2013. márc. 1. 09:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Szóval ez úgy van,hogy egyenlőre a papírt nem láttuk, hogy mennyire érzékeny (ha jól tudom van ennek értéke), csak a laborost hívtam abban a kórházban, ahol csinálták. Ő mondta,hogy magas lett a kazein érték, a többi jó!

A háziorvos azt mondja, hogy így papír nélkül nehéz (hétfőn kapjuk kézhez), de szerinte ha annyira érzékeny lenne, akkor már jóval hamarabb, erősebb tüneteket produkált volna.

Egyébként májkrémet kapott, de elolvastam a dobozát, elvileg nincs benne tejszármazék!

Direkt azért adtam neki májkrémet, mert ugye vajkrémet nem ehet.

Vizes zsömlét kapott! Igaz, anyukám megetette 2 szelet marhapárizsivel délelőtt, mert nem tudta,hogy azt sem lehet!

De nálunk sosem volt hasmenés, vagy állandósult hasfájás. A hasfájása kb. 5-6 naponta jelentkezik, de van,hogy ritkábban!

2013. márc. 1. 09:10
 8/9 anonim ***** válasza:
egy hónap kell kb, mire a tej távozik a szervezetből. a fiam anyatejes és legalább egy hét kellett, hogy nem ettem tejszármazékot, mire eredmény volt. figyelj oda azokra a dolgokra is, ami nem tejtermék, pl margarin, felvágott, ropi, mert ezekben is van tejszármazék. mi mandulatejet használunk helyette, sütéshez. főzéshez pl főzelékbe én egyszerűen kihagyom, vizes liszttel habarom be, mert a mandula vagy rizstej erre alkalmatlan. a zab is egyébként, de arra allergiásak vagyunk. meg figyelj arra is, hogy a tejérzékenyek sokszor a szójára is érzékenyek. én azt is kihagyom az étrendből biztos, ami biztos.
2013. márc. 1. 09:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát próbálok figyelni!:)

Elvileg a vérvételt szójára is kérte a doki, de azt nem mondták,hogy azzal gond lenne!

2013. márc. 1. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!