3-hó babánál milyen gyümivel lehet probálkozni? Tápszeresek vagyunk!
Szia!mi is most akarunk gyümit adni a 3hónapos lányunknak
Anyósomék mondták,hogy krumplival,és almával kell kezdeni,és
keverjek hozzá egy pici tápszert
4 hós volt a lányom, mikor a tápszer mellé elkezdtük bevezetni a gyümölcsöket, először almát, aztán barackot, majd meggyet.
Ezután jött a krumpli és a sütőtök. Aztán elég gyors ütemben mindenféle más, mert nagyon jól fogadott mindent és semmitől nem volt baja...
9.04-esvagyok: én nem kevertem mással a gyümölcsöt, először lepürésítettem és a levét kinyomtam az almának (1.nap), ezt imádta elsőre is, aztán jött a püré, kb 4-5 napig. Aztán mivel ez már jól csúszott, kevertem bele picit a másik gyümiből, pár nap alatt felesre emeltem az adagot, utána kipróbáltunk 3.-at.
szal így azelején.
Aztán a zöldségeknél kicsit bátrabb voltam, az almához egyből kb felényi krumplit tettem, két nap múlva már jött a sütőtök.
Aztán volt kb két hét, mikor a meglévőket variáltam különböző módokon, mindent imádott - na ezután jött rohamtempóban elég sokféle más ...
hát, én nem gyümit adtam először.
hanem répát meg sütőtököt.
az attól függ, hogy mit akarsz elérni.
ha étkezést akarsz kiváltani, akkor tápi előtt add közvetlenül, belenyal és utána megissza az adagját - pár nap múlva emelkedni fog az adag amit megeszik a gyümiből és lassacskán kiváltod az adott étkezést.
Én tízóraira adtam mindig az újat, mert így figyelni tudtam, hogy napközben okoz-e gondot neki.
Ha nem étkezést váltanál ki, hanem simán csak hozzátáplálsz, akkor meg a tápi után kínáld neki. itt érdemes kikísérletezni, hogy mennyi tápot ehet előtette, mert lehet, hogy tele hassal nem fogja érdekelni az újdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!