Hány hónapos volt a babád, amikor tojássárgáját és -fehérjét adtál neki? Sok 1. szülinapi tortánál olvasom, hogy piskóta az alap, lehet ilyen "korán" fehérjét adni? A tojáshoz is szoktatni kell a babát, mint egyéb kajákat?
Altalaban a tojas feherje adast az MMR oltas idopontjahoz szoktak igazitani mivel az tartalmaz tojasfeherjet es ha a baba alergias ra akkor idoben meg kell rendelni neki a tojasfeherje mentes oltast. Tojasfeherje mentes oltast azert nem kap mindenki mert dragabb lenne az egeszsegugynek ezt beszerezni.
Mivel Magyarorszagon az MMR oltas 14-15 ho korul van igy 12 honapos korban szoktak bevezteni a tojast vagy tojasfeherjet.
Mi kulfoldon elunk Angliaban itt az MMR 12 honaposan van igy itt 9 honaposan kell bevezetni, ha alergias a baba kell szollni mert par hetbe beletellik az oltast beszerezni.
A lenyeg, hogy sem 9 sem 12 honaposan semmi baja nem lesz csak valahogy ezt az oltasokhoz igazitottak es ennyi.
Kisfiamnak 9 hoanposan csinaltam rantottat eloszor, nagyon pici vajban megsutve brokkolival es hagymaval. Reggel adtam neki reggelire es nem lett tolle semmi baja. Ra 2 napra kapott palacsintat meg utanna rakottkrumplit. A lenyeg, hogy majd figyeld, hogy nem-e lep fel nalla allergias reakcio. Ha otthon 12 honaposan adjak akkor igazodj ehez de ha hamarabb adod akkor sem lesz semmi baja.
Jézusom, nekem senki nem mondta az oltás-és tojásfehérje összefüggést.....
Pont a védőnőt kérdeztem erről, a 15 hónapos oltás előtt egy héttel, és azt mondta, hogy ő nem hallott erről az összefüggésről, és az orvosunk sem kérdezett erről semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!