Milumil Pronutra+ Junior 1 gyerekital - adnád a gyerekednek?
Hozott a postás egy termékmintát, és kíváncsiságból elolvastam az összetevőket. Nagyon durva. Érdekességképp: repceolaj, pálmaolaj, demineralizált savó, vasszulfát, cinkszulfát (mérgező), egy kis rézgálic, mangán-szulfát.
Amúgy sem itatom ilyennel a gyerekeimet, de számomra megdöbbentő és felháborító, hogy miket tesznek a kisgyerekeknek szánt "élelmiszerekbe".
Bakker, tényleg mérgező!
:-O
Nem, nem adnám.
Képzeld! Most olvasom, hogy a Milupa Fermentált 40%-osban is van.
Még ezt találtam:
Az orvosi gyakorlatban fertőtlenítő- és összehúzószerként használják, illetve szemöblítőként alkalmazzák a 0,1%-os oldatát.
Most őszintén. Valóban az ilyen nagyon durván ipari élelmiszer az ideális egy kisgyereknek? Nem az lenne a cél, hogy minél később egyen az ember ilyen brutális módon feldolgozott, természetellenes cuccokat? Ebben a tejitalban is pl rengeteg tejösszetevő van, de mind szétbontva majd iparilag újra összerakva, hát mi értelme ennek? Pl a tejsavót leszárítják, kivonják belőle az ásványi anyagokat, majd mesterségesen újra beleteszik. Ez valóban a gyerek érdekét szolgálja vajon? Kétlem.
Egy egy éves gyerek meg már elvileg eszik mindenfélét, amiből hozzájuthat a nyomelemekhez, nem hiszem hogy csak ezekből a szulfát-vegyületekből tudná fedezni a szükségleteket. Nem??
Ezt kapja. Még él!
Nem értelek, miért kell generálni a pánikot?
MINDENBEN hangsúlyozom M I N D E N B E N találsz, vagy tudsz találni valami szart, amit nem adnál a gyerekednek.
Gondolod, hogy mérgezik a gyerekeket? Gondolod ezt megengedné valaki??
Ha meg amúgy sem itatod, miért kell azt molesztálnod aki itatja??
Gondolom nektek otthon a kertben van minden, tehén is csirke is, tej a csapból jön. Örülhettek neki.
Van aki nem ilyen szerencsés.
kilencesnek: egyrészt nem pánikot generálok, hanem hangot adtam megdöbbenésemnek, ez talán tilos? Baj, ha próbálok minél később, minél kevesebb ipari szemetet etetni a családdal? És baj az, hogy utánanézek, mégis, milyen összetevői vannak az élelmiszereknek? Más nem olvassa el, mit írnak a zacskó, doboz hátoldalára kisbetűvel?
Amúgy igen, vannak tyúkjaink, meg mindenféle más haszonállatunk és van kiskertünk is, volt tehenünk, de nem hiszem, hogy ezért le kellene hurrogni, én sem molesztáltam itt senkit, hiszen mindenki önként dönt arról, mit eszik meg.
Amúgy, aki vakon hisz a gyerekeknek, csecsemőknek szánt italporok tisztaságában, az emlékezzen a 2009-es KID drink melaminnal szennyezett tejital-botrányra (Amúgy Kínában kivégeztek miatta két embert, akiket felelősnek kiáltottak ki...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!