Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekital helyettesíti a...

Gyerekital helyettesíti a tápszert?

Figyelt kérdés
17 hónapos a kisfiam és reggel meg este tápszert iszik. Most nagyon jó áron lesz a DM-ben a Nestlé gyerekital (1 ill 2 éves kortól). Ez jó lenne Neki a tápszer helyett vagy ez nem helyettesíti?

2012. okt. 17. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
17 hónaposnak minek tápszer? Már 1 éves korától ki lehetett volna váltani a tápszert rendes étrenddel, plusz tejjel...
2012. okt. 17. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
22%
ja, természetesen a válaszom: tök mindegy hogy tejital vagy tápszer, a hangsúly a szülők pénztárcájának kiürítésén van...
2012. okt. 17. 20:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Attól mert lefekvéshez iszik tápszert attól még rendesen vacsorázik, reggelire meg kakaóval kapja a tápszert és a gyerekorvos javaslatára nem kap direktbe tejet, mert sok a tejérzékeny a családban. A kioktatást köszönöm, de választ még nem kaptam...
2012. okt. 17. 20:32
 4/10 anonim ***** válasza:

a tápszert nem helyettesíti

és adhatod neki még három éves korában is csak használni fogsz vele, nem tudom miért kell a tápszerellenesség

ezek a mai hipermarket vacak gyümölcsök semmire nem jók

a tápszerbe legalább benne van sokminden ami kell a gyerekeknek

2012. okt. 17. 20:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Helyettesíti(amennyiben a tejitalra gondolsz).Az a különbség,hogy az arra a korosztályra van kitalálva,így bizonyos vitaminok más mennyiségben vannak benne.Az én kisfiam is azt kapott 3 éves koráig(szintén tejérzékeny családtagok miatt).De tápszert is nyugodtan adhatsz,akár 3 éves koráig is(pénztárca kérdése).
2012. okt. 17. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Már nagyon sok kérdésnél leírtam, hogy a gyerekital, babatej, junior ital vagy hívjuk bárminek, egyenlő a tápszerrel!

Az egyetlen oka, hogy így hívják ezeket a készítményeket, az ÜZLET. A tápszerfóbiás anyukákat célozták meg ezzel ...

Szóval, ha szereti a Babád a jelenlegi tápszerét, felesleges váltanod. És igen, ha veszélyeztetett lehet tejallergia szempontjából, jobb, ha tej helyett ezt kapja, ráadásul nagyságrendekkel több vitaminhoz, ásványi anyaghoz juttatod ezzel, a számára sokkal kedvezőbb összetételben, illetve a benne lévő tápanyagok is jobban megfelelnek a kisgyermekek igényeinek, mint a tehéntej.

2012. okt. 17. 22:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Elsőnek üzenem, hogy pl. a lányom tápszere semmivel nem drágább, mint a tej! Szóval abszolút nem cél a pénztárcám kiürítése jelen esetben... Milupa Fermentált-at veszem, 1100 ft és 6 liter jön ki asszem belőle!

A kérdésre: persze, gyerekitalt is adhatsz, ugyanaz lényegében, más a vitaminok, nyomelemek mennyisége, de lényegén nem változtat.

2012. okt. 18. 09:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem tejitalt iszik a fiam 11 hós kora óta. Reggel este, úgy mint nálatok. ;-)

Több benne a vitamin, mint a tápszerben. De a lényegen nem változtat. Ha nem szeretnél rendes tejet adni a gyerkőcnek, tulajdonképpen mindegy melyiket issza!

Tápszert olcsóbban lehet kapni, ha felírja a doki. Nekünk is írta volna 3 éves koráig, de az én fiam megunta azt a "semleges" ízét, ezért váltottunk a banános-vaníliás tejitalokra.

Nagyon finom a Nestlé vaníliás, a Milumil is. Én felváltva veszem neki, éppen melyik van akcióban. ;-)

Rossmannba láttam tegnap hogy a Hipp tejital 1799.- rossmanó kártyával.

2012. okt. 18. 10:51
 9/10 anonim ***** válasza:
lányom is ilyen gyerekitalokat,fogyasztásra kész izesitett tápszereket,imádta,2éves elmult most váltotunk 1,5 tejre .
2012. okt. 18. 13:09
 10/10 Zsöff85 ***** válasza:
Nem KELL tejet adni a gyereknek 1 éves kor után. Elég ha kap TEJTERMÉKET (sajt, túró, joghurt). Illetve kalcium nem csak tejtermékekben van. Teljesen felesleges a tejital, tápszer. Ha vitamint akarsz adni neki arra van más lehetőség is.
2017. márc. 15. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!