Újszülöttől 1 évesig altatási praktikák? Ti hogy csináljátok?
Újszülöttként csak letettem és aludt.
3 hetes korától 2 hós koráig nagyon hasfájós volt, hordozókendő vált be leginkább. Na meg a cumi.
2 hós kora óta van hogy leteszem és alszik, de amióta a kezével már fogdos, le kell fognom a kezét mert kiveszi a cumiját aztán meg méltatlankodik hogy hova lett.
Ha nyugtalan, akkor van hogy felveszem, hátradőlök vele egy fotelben, és finoman rázogatom ütemesen vagy ringatom. Ha megnyugszik, lerakom és általában elalszik.
Van hogy énekelek neki, de az ritka, szerintem utálja (nem csoda).
Van hogy simogatom a hátát, vagy vakargatom a lepedőjét hogy lekössem a tekintetét és csináljak némi monoton zajt.
Olyan is van hogy youtube-on teszek be valami relaxációs hangot pl. tengerzúgást, az szerintem inkább csak rám hat, de az is valami :D
azt is észrevettem hogy hamarabb megnyugszik ha egyenletesen veszem a levegőt, mintha lélegzetvisszafojtva várom hogy aludjon már végre.
Ja és egy szavam se lehet mert általában 20 percen belül elalszik, ritka hogy nem :)
Csak a cicin alvás jött be. 1. gyereknél még próbálkoztam mindenfélével, mert olvastam sok h.ülyeséget, hogy ez baj, meg majd nem tud róla leszokni. Bár a védőnőm azt mondta, hogy nem baj, sőt.
1 évesen magától leszokott róla.
A 2. gyereknél már nem is próbáltam mást. Újszülöttként csak velem aludt. Befejezte a szopást, elengedte a cicit, és aludtunk. (Éjjel nem kellett böfizni.) Ha próbáltam kivenni az ágyamból egész éjjel fent voltunk. 3 hónaposan tettem át a kiságyába, de az esti alvás akkor is cicis maradt. Ha elaludt letettem. Több ismerősöm is mondta, hogy így aludtak, nem probléma. Nekem mind a kettő időben leszokott róla magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!