A babám lábszárát száraznak érzem, ott nem olyan puha a böre. Bekenhetem a gyógyszertári fürdetövel úgy, hogy nem mosom le? Mint egy testápolót?
Szia!
Mi vettünk a patikában napraforgó olajat,amivel fürdés előtt,és után is szoktuk kenni itt-ott,ahol kell...
Nekünk a védőnő azt mondta,mikor amúgy én is ezt kérdeztem tőle,hogy mivel kenhetném,mert ezzel kentem végül a kis lábacskáját is,és azt mondta,hogy egyenlőre mással ne is kenjem! Én tegnap kentem be neki épp megint fürdetés után,és nagyon fincsi a bőre tőle :)
Nem tudom,hogy te szoktad-e neki kenni a bőrét fürdetéskor,de ha eddíg nem tetted,akkor csináld úgy,hogy fürdetés előtt bekened vele a hajlatokat,és fürdetés után meg a lábacskáját,kezecskéjét,meg a pocikáját. Nálunk ez úgy néz ki,hogy eléggé hatásos. :)
/Üdv.: Egy éppen 6 hetes kiscsaj anyukája :)/
igen, bekenheted vele, hagyd egy kicsit rajta, hogy beszívódjon amennyire tud (teljesen nem fog) és utána öblítsd le.
Lehet felíratni a gyerekorvossal patikában kikevert testápolót/hidratáló krémet, ebben A és E vitamin van( hűtőben kell tartani), és arcra is jó, nem csak testre. Ez a legjobb, érzékeny bőrű babáknak is ezt adják, mert sokuknak nem megfelelő az olajozás.
Én pont a múlt héten váltottam ki egy tégelynyit (pedig egy éves a babám), és asszem 1000 pénzbe került, de több hónapig elég.
Szia
Én vagyok a napraforgós... :)
Mindjárt be is írom a google-be,mert ha ez nem jó,akkor én sem használom többet..
Bár eddíg nem volt rossz hatással rá,de ha valami rosszat olvasok,akkor én is inkább váltanék...
Egyenlőre ezt találtam,de szerintem nem lehet rossz,ha a napraforgó olaj a bőrén marad,ha itt azt ajánlják,hogy fürdés helyett is alkalmazható,hogy ne száradjon ki a bőre.. Na mindegy... Bemásolom ide..: :)
A naponta ugyanabban az időben zajló fürdetés kellemes ceremónia, a napirend biztos része, amire egy idő után már vár a baba. Ám ehhez nem kell feltétlenül vízbe merítenünk. Bőrének védő savköpenye még kialakulatlan, óvnunk kell a kiszáradástól, a gomba- és baktériumfertőzésektől. Ha a baba bőre száraz, elegendő, ha nedves mosdókesztyűvel vagy olajos vattapamaccsal töröljük végig. Legalkalmasabb ehhez a gyógyszertárban kapható napraforgóolaj. A kellemes, meleg (37 °C-os) fürdővíz ellazítja, megnyugtatja a babát, enyhíti a hasfájást, ám van, aki éppen ettől élénkül fel. Ennek megfelelően illesszük a napirendbe: az első évben nem kell az estéhez ragaszkodnunk. Az első hónapokban semmiképp se tegyünk habfürdőt a vizébe. Kaphatók olajos babafürdetők, ha pedig erre is érzékeny a bőre, használjunk gyógyszertári fürdetőkenőcsöt
Na még keresgélek tovább.. :)
/Amúgy ez a kismama.hu-n volt olvasható/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!