Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség, nem tudom rendesen...

Segítség, nem tudom rendesen etetni a babám?

Figyelt kérdés
Volt valakinek hasonló? Most 4 hónapos, az első hónapban minden idilli volt, a második hónap katasztrófa volt, minden esti szopinál sírt, néha a nappalinál is. Aztán megint majdnem egy hónap szünet, most megint 2 hete folyamatosan húzza magát hátrafelé, kettőt szív, elengedi másik irányba néz, és ez folyamatosan. Egy idő után ideges lesz, és sírni kezd, és már nagyon a cicimet sem tudom neki odaadni. Doktornő azt mondta vélhetően refluxos, arra szedünk bogyókat, illetve a görcsös hasfájásra Pro kidet. Komolyan én ezt már nem bírom így, minden etetés egy küszködés, én rettegek már tőle, holott a szopinak a legszebb dolognak kéne lenni. Mindent, de mindent megtettem, hogy szépen legyen tejem, van is, és egyszerűen nem értem, miért nem tudom rendesen etetni. Jó technikával szopik azzal nincs baj. Mindenki mindenre fogja, hogy a fogzás miatt biztos fáj neki, akkor ez a reflux, a hasfájás...én már komolyan nem tudom, de világgá tudnék menni...este a legrosszabb, van hogy sétálgatva szoptatok amennyit lehet...volt olyan akinek legalább hasonló gondja volt???? Mi lehet a baj? Ja és aludni sem alszik rendesen...éjszaka sokszor fent van, nappal eddig aludt néha 2 órát is mondjuk, most napok óta max 1 óra......
2013. febr. 24. 20:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekem sokat segített ez a cikk.

Kitartás!

[link]

2013. febr. 24. 20:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekunk is ez volt. Csomo orvosnal jartunk, szopis tanacsado latta. Senki semmit nem talakt, foleg, h a keves kaja ellnere is nagyon hizott. Most 14 honapos, ugyanigy eszik, csak szilardat. Minden eves kinszenvedes, 5-6 falat utan mar nem kell. Sokszor eszik keveset. Mintha sose lenne ehes, emellett 11 kilo es 80 centi, szoval szep nagy, nagyon hurkas. En mar arra jutottam, hogy ennyi az igenye, kesz.
2013. febr. 24. 20:47
 3/13 frászkarikaborsó ***** válasza:
Másik testhelyzetben próbáltad? Néha nekem is csinálja viszont van amikor meg rendesen eszik, én olyankor mikor ezt csinálja hanyatt szoktam tenni, fölémászok, és úgy nem tudja hátrahajlítani magát :) úgy legalább valamennyit eszik. Vannak napok amikor küzdünk, meg van amikor teljesen rendesen eszik.
2013. febr. 24. 21:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Már kb csak fejenállva nem próbáltam szoptatani...minden lehetséges testhelyzetben próbáltam...ugye nem arról van szó, hogy nem akar már szopizni és ilyen nagyon korán el akarja választani magát? Nem úgy küszködik hogy teljesen elutasítja, hanem szív elfordul, de mohón közbe vissza akarja kapni a cicit, de valamiért pár kortynál több nem megy neki nyugodtan
2013. febr. 24. 21:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Szegények:(. Elég összetett dolognak tűnik.

Első körben arra gondolok, hogy erős is lehet a tejleadó reflexed, e miatt engedi el a cicidet. De a rendszeres homorú tartás sajnos ennél komolyabb probléma is lehet, ahogy ezt modnták is nektek. Ultrahangra nem kaptatok beutalót? Sajnos még az enyhe reflux is fájdalmat okoz a babáknak, érdemes lenn kivizsgáltatni, ebben erősköd szerintem mindenképp.

Az nem valószínű, hogy leválasztaná magát, ahhoz nagyon fiatal még, illetve inkább úgy mondom, hogy ha le is választja magát, akkor annak nem életkori oka, van, hanem valószínűleg szervi.

Nem megijeszteni szeretnélek, csak szerintem érdemes utána járni. MIndenképp kérj beutalót gyermek gasztroenterológiára, ultrahangra szerintem.

2013. febr. 24. 23:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Mi az a reflux? Bocsi hogy nem a kérdésre válaszolok de ezt ne tudom!
2013. febr. 24. 23:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem záródik a gyomorszáj rendesen és a sav visszajön,ég a gyomra és a nyelőcsöve tőle az embernek.Röviden ennyi.
2013. febr. 25. 08:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Már értem. Köszönöm a választ!
2013. febr. 25. 09:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Én is gasztroenterológust javasolnék. Majd a szilárd étkezéssel javulni fog a reflux is valószínűleg. Igazából a görcsös hasfájás akár tejérzékenységtől is lehet, érdemes lenne kivizsgáltatni rendesen.

És félálomban próbáltad már szoptatni?

A Biogaia-t próbáltátok probiotikum helyett a görcsös hasfájásra? Tulajdonképpen az is probiotikum.

2013. febr. 25. 12:01
 10/13 A kérdező kommentje:
Nekem is hetek óta a tejcukorérzékenység van a fejemben, nem tudom kiverni belőle, de eddig mindegyik orvos legyintett, meg mosolygott...oké Hálisten nincs véres széklete, de van 2 hete vizes hasmenése, az evések pukiparádék és tekergések között zajlanak, nem alszik rendesen se éjjel se nappal. 2 hete trüttyög az orra, más baja nincsen, rendesen nem is eszik, főleg az esti etetés egy rémálom
2013. febr. 25. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!