Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó ez a "napirend"?

Jó ez a "napirend"?

Figyelt kérdés

14 hetes babámat igény szerint szoptatom, mostanra nagyjából kialakult egy "napirend". Hajnalban 4-5kor kel enni, aztán visszaalszik 8-9-ig akkor megint szopi, után elvan a kiságyban nézelődik, gőgicsél. Utána alszik kb félórát, és onnantól kezdve kb 3 óránként eszik. Eddig átaludta az éjszakát, úgy hogy nyolckor fürdettem és este 9kor volt az utolsó szoptatás, de két hete megint felkel éjfél, egy környékén és sehogy nem tudom visszaaltatni csak ha megetetem.

Gond az hogy napközben nem alszik sokat van hogy két szoptatás közt nem is alszik, néha meg csak fél-egy órát.

Egyébként van még valakinek ilyen nagy súlyú babája: 3540 grammal született, a héten mértük és 8040 gramm. A védőnő szerint nem gond anyatejes babánál de azért kicsit aggódom. Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 24. 11:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Semmi gond:) Még azon gondolkodtam hogy az szerepet játszhat hogy az én családomban és a párom családjában is nagy babák voltak? (180 centimmel alacsonynak számítok a családban, párom 2 méter fölött van)
2013. febr. 26. 13:00
 12/15 anonim ***** válasza:
49%

Hány centi a baba?

A súlyára azért mondja az orvos, hogy normális, mert normális, ezen ne gondolkozz. Abban én sem hiszek, hogy nem lehet anyatejjel túletetni egy babát, de amit te itt írsz, az nem túletetés, hanem növekedési ugrás. Arról nem is beszélve, hogy terápiás következménye annak sem volna, ha nagyobb lenne - csecsemőkorban ugyanis nem beszélünk elhízásról, csak igazi extremitások esetén.

A lányomat 3600 grammal hoztuk haza egyébként a kórházból, négy hónaposan ő is pontosan 8 kg volt, most 10 hónaposan 10,5 kg, és közel 80 cm. Semmilyen negatív hatását nem éreztük a súlyának, mindenhol annyit mondtak rá, hogy álomszép ahogyan nő, főleg azért döbbentek meg általában, mert a hossza miatt különösebben ducinak sem tűnt soha.

A férjem is orvos, gondolom szólt volna, ha gondot lát a lányával kapcsolatban.

2013. febr. 26. 13:47
 13/15 A kérdező kommentje:
64 centi
2013. febr. 26. 14:10
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia!Csak hogy ne aggódj,az én babám is " kövér" :) 7 kiló 3 hónaposan,anyatejes és a napirendünk,amit ő alakított ki, detto ugyanaz mint a tiétek. Azzal a különbséggel, hogy ő mindig felkelt éjfél-1 körül enni. Ez nem orvosi eset, nem tudom ki írta..Nekem a doki meg a védőnő is csak mosolyog, hogy szép nagy.Ha elkezdenek mozogni majd ledolgozzák. Az a 64 centi is szép,szerintem még csak nem is nézhet ki annyira ducinak, hiszen hosszú is.
2013. febr. 26. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia :) decemberben szultem 4380g es 57 cm volt a fiam 4200 g jottunk haza vasarnap lesz 12 hetes es mar 8 kg felett van :) se viz se cumi csak cici igeny szerint nem nezem az orat h mikor etetem.mostanaban mozgekonyabb sokat jar keze laba gelig elfordul szoval kb ugyan azt tudja mit a sovanyabb tarsai :) jah es ejszaka is felkel van h 2x 3x is es cicizik :)
2013. febr. 26. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!