Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó ez a "napirend"?

Jó ez a "napirend"?

Figyelt kérdés

14 hetes babámat igény szerint szoptatom, mostanra nagyjából kialakult egy "napirend". Hajnalban 4-5kor kel enni, aztán visszaalszik 8-9-ig akkor megint szopi, után elvan a kiságyban nézelődik, gőgicsél. Utána alszik kb félórát, és onnantól kezdve kb 3 óránként eszik. Eddig átaludta az éjszakát, úgy hogy nyolckor fürdettem és este 9kor volt az utolsó szoptatás, de két hete megint felkel éjfél, egy környékén és sehogy nem tudom visszaaltatni csak ha megetetem.

Gond az hogy napközben nem alszik sokat van hogy két szoptatás közt nem is alszik, néha meg csak fél-egy órát.

Egyébként van még valakinek ilyen nagy súlyú babája: 3540 grammal született, a héten mértük és 8040 gramm. A védőnő szerint nem gond anyatejes babánál de azért kicsit aggódom. Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 24. 11:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
ha nektek jó így a napirend,belefér a család ritmusába,akkor persze hogy jó.Tényleg jó nagy súlyú a babád.az én kisfiam 3500-al született.most 7 hónapos,és 8100gramm.anyatejes volt 6 hónapos koráig.Nekem picit soknak tűnik,mozgásfejlődésére figyelj oda,mert a duci babák általában nem olyan mozgékonyak,és később csinálják a dolgokat.persze nem biztos h így lesz,nem szeretnék általánosítani.ha a szakember szerint nem gond,akkor ne aggódj.
2013. febr. 24. 11:58
 2/15 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint teljesen jó a napirendetek, de az a lényeg, hogy Nektek jó legyen. Valószínűleg azért ébred, mert 3 hónaposan van egy növekedési fázisa, és ilyenkor többet szeretne enni, de a gyomra még nem tágult annyira, hogy az esti etetés elég legyen. Ezen ne aggódj!

Picit nagynak tűnik súlyra, az én fiam 3220 grammal született és 5 hónaposan volt 8010 gramm (erre is azt mondta a dokinéni, hogy óriásit nőtt). De én annak vagyok a híve, hogy annyit szopizzon, amennyit szeretne. Esetleg tornával tudod majd segíteni a mozgásfejlődését, de úgyis elindul, ha szükségét érzi :-)

2013. febr. 26. 09:21
 3/15 anonim ***** válasza:

azért ekkora a súlya,mert akkor is szoptatod amikor elég lenne neki pl cumi,vagy egy kis viz. nem értek egyet azzal h nem baj ha kövér ha anyatejtől hizik. ez túl sok. az enyém 3300-al született,4,5 hósan most 7kg,és a doki szerint óriásbébi,pedig ő kap inni is és cumija is van alváshoz-dokinő tanácsára

ha esetleg tényleg az a baj h pl szomjas vagy csak cumi kellene neki te pedig megeteted,lehet h megfájdul a has aés nem tud elaludni. éjjeli ébredésnél és meg lehet próbáni a cumit vagy vizet,teát

2013. febr. 26. 10:18
 4/15 anonim ***** válasza:

Én hiszek benne hogy anyatejes babát nem lehet túl etetni.

Az viszont nagyon durva hogy 3 hónapos múlt és 8 kg :O majdnem megháromszorozta a születési súlyát amit egyévesen kell !!! Szerintem ez baj ,és érdemes lenne utánna járni.A lányom 3000 gral született ,most 18 hónapos és 10 kg ( 6 hónaposan volt 7000 gr 1 évesen 8800 gr) ....

A környezetünkben kicsinek számít - születési súlyhoz képest teljesen jó ,4 baba barátunk van ,de Ők mind tápszeresek,így hozzájuk nem mérem. Azért egyik sem hízta meg azt amit a Te babád...

2013. febr. 26. 11:59
 5/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm hogy lekövérezted a kisbabámat, nagyon jól esett. HA visszaolvasol láthatod, hogy azt írtam, sehogy nem tudom visszaaltatni csak ha megetetem. Igaz, nem részleteztem, de leírom, a cumit nem fogadja el egy órát ültem mellette és adogattam vissza a szájába, végül hajnali 3kor kicsit ki voltam már ezért feladtam. Vizet sem fogadja el, nem hiába kértem tanácsot, egyébként nem gondolom, hogy napközben 3-4 óránként megetetni egy 3 hónapos babát sok lenne. Másodiknak köszi a tippet megpróbálom a babatornát.
2013. febr. 26. 12:07
 6/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat, utolsó előtti kövérezte le a lányom. Utolsó mit tanácsolsz? az orvos szerint normális a súlya. nem tudom mit kéne tenni.
2013. febr. 26. 12:09
 7/15 anonim ***** válasza:
akkor dundi. a lényeg h nagy a súlya,szerinted is. most akkor miért a sértődés?? utolsó meg azt irta h dúrva h ekkora a súlya az mennyivel jobb. segiteni akartam csak ennyi,az én dokim ezt mondta,és más is azt irta h túl sok
2013. febr. 26. 12:17
 8/15 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, csak kicsit rosszul hangzott hogy kövér, de értem mire akartál utalni.
2013. febr. 26. 12:21
 9/15 anonim ***** válasza:
Igény szerint szoptatod nem lehet gond,de a súlya tényleg nagy ... de ha az orvos szerint rendben van megint nehéz mit mondani...esetleg megnézetni másik orvossal is? Egy vélemény nem vélemény.
2013. febr. 26. 12:52
 10/15 anonim ***** válasza:
bocsika,tényleg hülyén fogalmaztam,nem bántásból irtam!
2013. febr. 26. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!