Nem hízik a lányom. Mit csináljak? Mivel etessem?

Kislányom is ilyen súlyu volt, pedig ő is szépen eszik. 2 évesen 9,64 kg, most 2 év 8 hónapos és 10,8 kg körül van. Ha ilyen alkatú, bármit csinálhatsz, olyan marad. Ti milyen alkatúak vagytok?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy mindenhez adjak krumplit vagy rizst.

Nem nagyon tudom előrébb hozni, mert akkor az uzsonnát sem eszi meg normálisan. Már próbáltam.
Elég alapos kivizsgálás volt, laborok, endokrinológia, hormonvizsgálat is volt, végül genetikus is megnézte. Semmit nem találtak. Biztos az is számít, hogy rengeteget mozog. Mi nem vagyunk kimondottan vékony alkatúak :)

4-es vagyok.
Délután nem adnék neki feldúsított joghurtot, csak simán vagy csak gyümölcsöt és akkor lehet enne vacsorát. Próbálj adni neki vacsorára tejbegrízt, tejberizst, hátha azt megenné.

A feldúsított joghurt reggelre való, már a jó bélműködés miatt is.
Korábban kell ebédet adni és uzsonnára főleg gyümölcsöt.
Vacsorára soha nem szabad rizst adni,mert az mindig hajlamos utána is dagadni a gyomorban - csak tejbegrízt.
az ő korában nem árt ha még a nehezen emészthető ételeket pépesen adod, könnyebben megemészti és nem fut át rajta feldolgozatlanul. Több főzeléket tejfellel habarva és még több májat lekaparva levesbe, v. főzelékbe Adj neki túrót és sajtot, mert nem biztos hogy magát a tejet szereti a szervezete-- ha már annyi tápszeres miszmaszt adtál eddig neki. a joghurt egészséges, de ne túl gyakran, mert a benne levő baktériumok amivel beoltják az felgyorsítani képes a bélműködést és átszalad rajta emésztetlenül az étel akkor viszont elmarad a súly növekedése is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!