Mennyi idősen kell egyedül ennie kanállal a babának?
Figyelt kérdés
Van egy 10 és fél hónapos lányom. Még nem eszik önállóan kanállal, de szoktam a kezébe adni néha evésnél egy kanalat. A sógornőm ma elkezdett okoskodni, hogy minek etetem én a lányomat, hagyjam egyedül enni, mert már önállóan kellene ennie kanállal, mert az ő fia meg a lánya ennyi idősen már rég egyedül ettek (mondjuk én nem így emlékszem de mindegy). A ti babátok mikor kezdett önállóan enni?2013. febr. 23. 14:42
1/11 anonim válasza:
Kisfiam 13 hónapos és nem eszik egyedül még,már próbálgatja a szilárdabb kajákat kanalazni de nem ér vele a szájáig,viszont szépen falatozik a kezével.Szerintem ráér még megtanulni először kézzel csipegessen szépen persze kaphat néha kanalat is hogy ismerkedjen vele.
2/11 anonim válasza:
Nekem nincs gyerekem ,csak egy unokaöcsém aki 3 éves. Ő szerintem 1 éves kora előtt tuti nem evett egyedül kanállal. De inkább 1,5 éves kora körül kezdett el rendesen így enni. Előtte max a kezébe vette a kanalat és játszott vele vagy csak próbált enni 1 falatot.
3/11 A kérdező kommentje:
Egyébként a kezéből szépen eszik egyedül!
2013. febr. 23. 14:48
4/11 anonim válasza:
Se 10, se 13 hónapos babának NEM kell tudnia még egyedül enni kanállal. A lányom most 17 hónapos, és 1hónapja eszik egyedül. Mond meg a sogornődnek, hogy persze, következő hónap tizenötödikével pedig kezdi magát majd pelenkázni. Az eszem megáll az ilyenektől, komolyan. :)
5/11 anonim válasza:
10 és fél hónaposan egyátalán nem kell tudnia kanállal enni. Bocs, de a sógornőd butaságot mondott. Ennyi erővel nyugodtan mondhatnád neki, hogy a tiéd még nem eszik kanállal, de már tud olvasni.:-)
Teljesen jól csinálod, hogy adsz kanalat a kezébe, hadd próbálkozzon. De semmiről nincs lekésve.
6/11 A kérdező kommentje:
Ja a másik hülyeség amit mondott, hogy minek adok neki uzsonnát!? Azt mondja tegyek ki egy tálkába neki gyümölcsöket, meg kekszet és rakjam ki a szobába hogy elérje, és majd megeszegeti onnan. :)
2013. febr. 23. 14:58
7/11 anonim válasza:
4. vagyok. Lehet hogy ez nála bevált, én szeretem a rendszert tartani, és inkább, ha nem akar enni rendesen, sűrűn kínálgatom, és ha már itt tartunk, akkor az ő gyerekei 10,5 hónaposan vegetáltak egy helyben, véletlenül sem borították fel, nem játszottak a tányér tartalmával és 2 éves korukban kezdték a főiskolát, igaz? Ne foglalkozz vele, két gyerek sem egyforma, és mondani bármit lehet :) ha csak nem voltál ott és nem láttad, én nem hinném el, hogy tényleg így is volt. :)
8/11 anonim válasza:
Most voltunk a 2 éves státuszvizsgálaton. Na ott szerepelt a kérdések között, hogy "önállóan eszik-e?" ... Erről ennyit. :) Van még kb 1 évetek, hogy megtanuljon önállóan enni, és a 2 éveseknél is csak annyi a követelmény, hogy "kézzel, és legalább egy féle evőeszközzel", tehát vagy kanál, vagy villa. De mondd meg a sógornődnek, hogy egyébként a te kislányod meg is főz magának, amikor olyan a hangulata... :D :D
9/11 anonim válasza:
A nagyobbik gyerekem 1 évesen már nem hagyta hogy segítsek neki enni akkortól kezdve ő egyedül evett több - kevesebb sikerrel!! A kicsi kb. másfél éves kora óta eszik egyedül
10/11 anonim válasza:
Fiam jövő hónapban lesz 2 éves, most kezdett el enni - teljes biztonsággal, önállóan - kanállal :)
Villával kb. 1,5 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!