Babanév: Chloé?
A cigány példád nem stimmel, nekik sem engedélyeznek AKÁRMILYEN nevet. A múltkor olvastam egy listát olyan nevekről, amelyeket akartak adni, de nem engedélyezték, olyan voltak közte, hogy Televízió meg Csikó.
Ausztriában viszont az "é" betű miatt gyűlne meg a baja a nevével. Vagy Kloé vagy Chloe, de semmiképp sem valami átmeneti megoldás, amely mindkét országban szokatlan és nehézkes.
(Zárójelben megjegyzem, hogy mi jutott eszembe elsőnek a Chloé/Kloé névről. A Klo. Amelyről nagyon jól tudod, hogy mit jelent németül.)
En ugy tudom ha az egyik fel kulfoldi akkor engedelyezik kulfoldi helyesirassal. Kislanyom Isabella Maeve, kulfoldon szuletett, ferjem idevalosi, nem magyar allampolgar es megkerdeztek tolunk h angol, vagy magyar helyesirassal szeretnenk. Angolt valasztottam, hiszen o itt fog felnoni, iskolaba jarni es neki itt egyszerubb, sot angol vezeteknevhez meg jobban is passzol.
Egyebkent Chloe nem rossz nev csak hulyen jon ki magyar vezeteknevvel, K-val irva nekem nem tetszik. Egyebkent kulfoldon, hiaba a kulfoldi v nemzeti keresztnev, ha a vezeteknev tipikusan magyar, akkor amugyis tudni fogjak h nem helybeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!