A ti babáitoknak is van tűzfoltja?
Figyelt kérdés
Kislányom 7 hós,de születése óta ott vannak ezek a vörös foltok a fején hátul. El fog múlni?2013. febr. 20. 09:47
1/14 anonim válasza:
Igen van mindkét gyerekemnek. A kislányomnak a hátán a derekánál és a tarkóján a haja alatt. Másfél éves és még mindig meg van.
A kisfiamnak csak a tarkóján, a haja alatt. Bár mostanában nem néztem, de egy éve, 3 évesen még meg volt neki, csak egy kicsit halványodott.
2/14 anonim válasza:
Igen, nekünk is pont ott volt es meg a szemenel is. A szemenel elöbb elmult, hatul elöbb nött ra (szöke) haj, en ezutan mar nem figyeltem, mikor mult el, de most ovodasan mar nem latszik semmi.
3/14 anonim válasza:
Igen, a kislányomnak is van az egyik szemhéján és a tarkóján. Most 3,5 hónapos, egyre inkább halványodik. Szerintem egy éves korára már nem is fog látszani. (remélem...) Nektek halványodott?
5/14 anonim válasza:
Az enyémnek volt a csípőjén, most 3 éves de már hónapok (évek?) óta eltűnt, sajnos nem figyeltem, hogy mikor.
6/14 anonim válasza:
Igen, a kislányomnak, az orra felett. Most 21 hónapos, sokat halványodott már. De ha mérges, sír, akkor bizony nagyon bevörösödik neki.
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Talán egy picit halványodott már.
2013. febr. 20. 10:01
8/14 anonim válasza:
Születés után piros pöttyök, foltok is előfordulnak a babák testén, ez az ún. gólyacsípés. A bőrből nem kiemelkedő, szabálytalan alakú, világospiros foltokat nevezik így, melyek főként a homlokon, fejtetőn, háton, tarkón fordulnak elő – a szülők nagy riadalmára. Ráadásul amikor sír a baba, ezek felerősődnek, még láthatóbbak lesznek, majd amikor megnyugszik, ismét kifakul. Pedig emiatt sem kell aggódni: ezek pici értágulatok, melyek az idő előrehaladtával elzáródnak, zsugorodnak és szemmel láthatóan halványodnak, majd általában eltűnnek. Ez lehet néhány hónap, esetleg két év, vagy nagyon erős, kiterjedt foltoknál több is.
9/14 anonim válasza:
A férjemnek még mindig ott vannak a tarkóján. De eltakarja a haj. A babámnak is van, viszont lett a feje tetején is, ami elkezdett sajnos kidudorodni, úgyhogy ez nem tűzfolt, hanem érdaganat, pedig tűzfoltnak indult. Szóval figyelni kell.
10/14 anonim válasza:
9 válaszoloval értek eggyett mert a tüzfolt,lehet egy igen ritka betegség jele is sturge-weber szindromáé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!