Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek melyik a "normális"?

Szerintetek melyik a "normális"?

Figyelt kérdés
Felmerült bennem, hogy lehet én vagyok hülye, de másfél éves lányom nem aludt még a nagyszülőknél és eddig még mindig hazajöttem fürdésre, altatásra, akárhova mentem is. Szoktuk mamákra hagyni, de csak napközben vagy néha fürdés után elmegyünk egy kicsit. Ismerek olyan lányt, akinek másfél hónapos a lánya, de simán megy bulizni, koncertre, színházba, mindenhova...már most.Én rosszul csináltam, mert sokan rám néznek furán emiatt a környezetembe?!
2013. febr. 19. 21:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Azért az nem menekülés, ha képesek vagyunk egy estére elengedni a gyerekünket a nagyszülőkhöz, ne írj már ilyet utolsó.

A kérdésre válaszolva: Egyik sem normális. Meg kell tanulni egy kicsit elengedni a gyerekünket és időt szánni magunkra és a kapcsolatunkra is. 1,5 éves korban szerintem már a gyerek érdekében is meg kell ezt tanulni. Természetesen 1,5 hónapos gyerek mellől állandóan eljárkálni szerintem sem helyes.

2013. febr. 20. 08:10
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát figyelj...ez a te döntésed,hogy mikor hagyod ott éjszakára a nagyszülőknél,de szerintem másfél évesen már elég nagy ahhoz,hogy egy kicsit ki tudjatok kapcsolni a férjeddel,a másik véglet sem jó,hogy egy egy hónapos pici babát hagynak ott a nygyszülőknél,hacsak nem nyomós okavan rá...

Az én kisfiam 5 hós volt mikor először otthagytam éjszakára anyuéknál,mert nagyon rossz alvó,és már zombik voltunk a férjemmel,egyszerűen csak aludni akartunk egy jót...természetesen anyuéknál aludt mint a bunda,csak kétszer kelt fel enni. :-)

2013. febr. 20. 08:21
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek a "menekülős" anyukák teljesen mások, mint akik havonta/két havonta elmennek valahová egy estére/pár napra. Mint írtam korábban ezt én is megteszem. Ennek ellenére élvezem az anyaságot, 3,5 éves koráig otthon "ültem" pedig már 2 éves kora óta nyúzott a főnököm hogy menjek már, nagymama is tudott volna rá vigyázni a kislányunkra, bölcsibe sem kellett volna adni. Ennek ellenére én imádtam ezt a korszakot, nem akartam hogy vége legyen, ameddig lehetett húztam. (második gyerek sajnos nem lesz, a lányunkat is 4. lombik próbálkozás, gyerek mellett én már nem bírnám még egyszer végig csinálni). Szóval ezek a néha "lepasszoló" anyukák szerintem nem a siránkozósok :) Ők inkább azok akik azt hiszik, hogy velük kezdődött a gyereknevelés, senki nem tud náluk többet, még az apának sem hagyják hogy beleszóljon (vagy az apát tényleg nem nagyon érdekli hogy játsszon a gyerekkel, és ezt az anya kompenzálni akarja) Én azt látom ők vannak idegileg kikészülve, panaszkodnak hogy mennének, de ha lehetőség van rá visszakoznak, hogy jaj szegény Pistike biztos még levegőt sem tud venni ha nem állok mellette 24 órában.
2013. febr. 20. 09:32
 14/17 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen úgy érzem, nem tartozom egyik kategóriába sem. :) Nem hagyom éjszakára máshol, én fektetem le (legalábbis eddig így volt), de ettől függetlenül ráhagyom másra nappal, sőt éjjel is (miután elaludt).
2013. febr. 20. 10:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem normális,hogy nem mész sehova,nem írom le mikor mentem el,mert megint letámadnak,először "buliba" akkor mentem mikor 4 hónapos volta fiam,előtte kávézni,sétálni,párommal kettesben vagy egy-két baráttal babánk lefektetése után egyet beszélgetni,sörözni.Mindenki úgy csinálja ahogy akarja,de azért legyen életed,nem arról van szó,miután megszületik azonnal bulizzon az ember,de a kikapcsolódás és 4-5 hónapos korától,mozi,színház,koncert,buli simán belefér,és számomra nem az a buli ha drogozom,cigizem,vagy részegen fetrengek.Nyugodtan hagyd ott a nagyzsülőkre,ha ők is szeretnék.
2013. febr. 20. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Nézd szerintem teljesen jól csinálod. Annyit vagy távol tőle, amennyit igényed van. Valóban nem kell átesni a ló másik oldalára sem, én mindig másra hagyni a gyereket. Ha gyereket vállalsz van amiről le kell mondanod, de ez valójában nem lemondás, mert így érzed jól magad. Ugyanakkor az addig életedet sem adhatod fel teljesen, nem mondhatsz le mindenről, mert ez teljesen felesleges. Szerintem meg kell találni az aranyközéputat. Ez mindenkinek más és más. A lényeg, hogy nem kell szélsőségekbe esni. Egy pár hetes gyereket nem kell otthagyni kétnaponta a nagyszülőkre, de egy 10 évessel meg nem kell napi 24 órában együtt lenni, vele aludni, levegőt sem venni nélküle. Az hogy e között kinek mi esik jó, heti egy kettesben töltött vacsora, vagy kéthavonta elmenni egy délután sütizni barátnőkkel az mindenkinél más lehet :)
2013. febr. 20. 11:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt szépen megfogalmaztad, teljesen igaz, amit írsz! :) :) Nekem erre volt igényem, neki arra. Csak nem értem, hogy miért szólnak meg amiatt, hogy én miért nem passzoltam még le egyik mamához sem ottaludni. Nekem egyelőre elég volt, ha fürdetés után elmentünk egy kicsit valahova...nem hanyogoltuk el egymást a párommal, sem a barátokat. Mindenhova elmentünk, ahova meghívást kaptunk (csak akkor nem, ha egyik mama sem ért rá, vagy beteg volt a gyerkőc, szóval okkal nem) Nem is értem?! Úgy látszik, az én ismerőseim közt most ez a trend, hogy egy hónapos gyerek már a mamával alszik,mert őt meg nem szólják meg!
2013. febr. 20. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!