Miért van ez? Aggódom!
Ha tudod, hogy minden baba másképp fejlődik, miért aggódsz? De komolyra fordítva: tényleg semmi okod rá. Ők nem úgy tanulnak, hogy na akkor most "leülünk és tanulunk valamit", hanem utánoznak, játszanak. Szerintem bőven elég, ha "csak" játszol vele, nagyon hamar meg fog tanulni mindent.
Más gyerekkel teljesen felesleges összehasonlítani. Nyugodtan várd meg, hogy elkezdjen érdeklődni (és fog), ez nem verseny. Bár sajnos én is sokszor tapasztalom, hogy anyukák azon versenyeznek, hogy mi mindent tud már a gyerekük.
"Esetleg van valakinek valami jó ötlete, hogyan tudnám felkelteni az érdeklődését?"
Bocs, ha értetlen vagyok, de akkor most mit is jelent, hogy nem érdeklődik? (4-es voltam)
"tényleg minden érdekli csak az nem amit én akarok"
Ne haragudj, de miért érdekelné az, hogy te mit akarsz. Ha minden iránt érdeklődik, nyitott a körülötte levő világra, akkor semmi okod nincs aggódni. Ez az időszak még nem arról szól, hogy leülünk és tanulunk valamit.(ráadásul csak azért, mert a másik gyerek ezt már tudja)
Ők szeretik saját maguk felfedezni a világot és teljesen érthető, hogy ez adott esetben nem egyezik az általad elvártakkal. Szerintem ne görcsölj, beszélgethetsz vele úgy is, hogy nem néz rád közben (ami nem azt jelenti, hogy nem is figyel),vagy teljesen mással foglalkozik.
Inkább játszatok sokat egymással, de, ha arra van igénye hagyhatod egyedül is játszani. (Én annak idején nagyon örültem volna, ha ennyi idősen egyedül is tud játszani:-)
És: ne erőltess semmit, nem verseny, hogy kinek a gyereke mit tud!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!