Babakocsi nélkül lehet boldogulni?
Arra gondoltam nem veszek babakocsit, ha nem szükséges.
Faluban élünk, elég messze van mindentől, kocsival járunk be a városba. Szeretnék hordozó kendőt venni, ha kimegyünk levegőzni. Ezen kívül nem igen mennénk sehova, max a kis boltba, elég közel van és nem is szoktunk sokat vásárolni amit cipelni kéne. Ezen kívül kellhet a babakocsi? Amugy elférne a házban de valahogy nem tudom magam elképzelni vele, csak a hordozó kendővel:) Télen amugy sem lehet itt közlekedni, még gyalogosan is nehéz nem hogy babakocsival! Szerintetek? Ötletek, tapasztalatok?
Biztos lehet, de szerintem nem könnyű.
Csak gondolj bele: nem mindig lesz a gyerkőc 3-5 kg...
Amíg pici, a babakocsiba beteszed, kirakod az udvarra levegőzni. Biztos kényelmesebb neki, mint rád kötve.
Ha nem akarsz sokat költeni , én is azt javaslom, hogy nézz szét a jofogáson, apródon, mert nagyon olcsón lehet már használt, jó állapotú kocsit venni.
Elöször is mikor még 3-4 honap alatti nem tartja még a fejét, a gerince nagyon gyenge, nem ködheted magadra órákra és úgy vinni minden fele. A bébihordozóba sem lehet mert az is megterheli a hátát, gerincét.
ha nem lesz babakocsid akkor igazából sehova nem tudsz kimozdulni félóránál további idöre. Pl lehet anyád, vagy anyósod is akarja tologatni egy kicsit a faluban.(én nagynéniként is imádtam a tesóm gyerköceit tologatni)
èn 1 hetet voltam babakocsi nélkül csak kedövel a sógoromnál. ùton voltunk, és nála maradtam a lakásunktól 200 km-re. A féjrem nélkül, sógrom pedig dolgozott napközben. Busz a ház elöl indult a belvárosba, de az akkor 5 hós lányommal nagyon nehéz volt 3 órát kendöben eltölteni a városban. nehéz volt, 6 kiló, mire haza értem leszakadt mindenem. Most 7 hós 7,5 kiló, már elég volt múltkor elvinnem felórás sétára. ha még 2-3 kiló plussz csomag is lenne....
szóval szerintem nem lehet. aztán ha nagyobb es ülni tud...
Ha falun élnénk én se vettem volna babakocsit, csak egy könnyű kis sportot, ami dönthető. Sajna itt nagyok a távolságok :s
De az elején bőven elég a kendő. Látogass el egy hordozós klubba mindenképp, hogy az előlhordozós kötéseken kívül a csípő- és hátihordozást is kitanuld :)
Szerintem ezt így nem lehet előre megmondani.
A hordozás nagyon jó, nagyon praktikus, rengeteg előny szól mellette, csak lehet, hogy nagyobb korában a babád fogja utálni. Amikor már ül, szeretnek nézelődni a babakocsiból, kényelmesebben alszanak benne.
Oké, hogy kocsival jársz, de ha mész valahová, vinned kell egy rakás dolgot a babának, cipeled a kicsit, a pelenkázótáskát, a végére a hat kilós gyerek is negyvennek fog tűnni.
Használtan szuper babakocsikat lehet venni, én inkább vennék egyet, jó szolgálatot tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!