Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért találkozok egyre több...

Miért találkozok egyre több anyukával, aki bár nagyon jó anyuci, de szinte alig ismeri a gyere reakcióit dolgokra, (hasfájás, nyűgösség, betegség) és nem tudja a megoldást?!

Figyelt kérdés
Annyi sok olyan anyukát látok, aki iszonyat sokat foglalkozik a babájával, játszik, tanítja, fejleszti, stb... Látom jó anyák, de mindnek gondja van az altatással, etetéssel, minap egyik ismerősöm mondja, h rájött, (2hónap után), h lehet a tápszertől fáj a gyereke hasa! 9hónapos a gyerek! Van olyan is, akinél 2 éves a gyerek és mai napig visítva kel 5× 6×, mert ehhez szokott, h az anyja megy és éjjel játszik beszélget vele(konkrétan van ilyen ismerősöm, mártírkodik, mert rossz a párkapcsolata, közbe pedig sír, h milyen nehéz a gyerekkel), Stb... Ez olyan furcsa, mert tudom, h minden gyerek más és más, de sokszor azt látom, h bizony a nem teljes gyermek ismeret a gond! Vagy csak 1 kis önzésből adódó elrontás! Félre ne értsetek nekem is van gyerekem én sem vagyok tökéletes, csak választ szeretnék kapni, h ez miért van így?
2013. febr. 18. 11:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"újkeletű anyukák"

Már ne is haragudj...de tisztában vagy vele, hogy ez mit jelent?

:-D

2013. febr. 18. 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:
48%
Értsd ahyogy akarod de némelyik anyuka mintha nem ANYA lenne! Inkáb valami gép féle. Értem ezt a probléma megoldásaikra!
2013. febr. 18. 13:57
 13/17 A kérdező kommentje:
2,9,10 válaszoló megértette a kérdésem/leírtak lényegét! Nekik köszönöm a válaszát! Én is erre gondoltam! :) A többieknek is köszönöm a válaszát és persze várok még! Én nem azt mondom, h nem lehet baja valakinek, ha 5× 6× kel, de ezt kisbaba kora óta teszi, és mivel ő is mondja, h kisbaba kora óta beszélget vele ilyenkor és énekel neki, így ezért gondolok itt az elrontásra és nem a gondra! Nem vagyok tökéletes, nekem is van nevelési hibám, van önismeretem, így tudom jól min kéne változtatni, csak nem tudok! De sajnos ahogy írta valaki, elveszett az anyai ösztön és látok nem 1 anyukát, aki pánikba ül és azt se tudja mi baja a gyerekének, pedig vele van, él 1 fedél alatt... Kíváncsi voltam/vagyok más anyák véleményére is, h látja-e azt amit én... De látom azért van aki tapasztalja...
2013. febr. 18. 15:02
 14/17 A kérdező kommentje:
és a sor elején kihagytam a 12-est! :)
2013. febr. 18. 15:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, azért első gyereknél barom nehéz, még ha figyelsz is a gyerekre!

Az én fiam pl. 14 hónapos. Még mindig nem mondanám,hogy átalussza az éjszakát, van,hogy felsír éjjel. Én elfogadtam,hogy ez van kész, rosszul alszik a gyerek, majd kinövi. Egy orvos ismerős mondta,hogy kicsit vékonynak is látja, lehet,hogy tápanyagfelszívódási zavara van, ami lehet liszt, tej stb. érzékenységtől és lehet,hogy fáj a hasa, azért sír fel.

Könyörgöm nekem ezt honnan a francból kellene tudnom, amikor szerencsére életemben nem találkoztam ilyesmivel, ráadásul nem is minden tünet passzol a fiamra. Sőt még a háziorvosnak sem tűnt fel eddig,hogy vékony a gyerek!

Szóval akárhogy is próbálok rá figyelni, ilyen előfordul!

2013. febr. 18. 15:13
 16/17 anonim ***** válasza:

1-es válaszoló vagyok. Komolyan nem értelek, de nem is akarlak, mert nem értem, mit akarsz tulajdonképpen a kérdéseddel. Átfutottam a többi választ, nem ragadnék ki egyet sem, de ezek jutottak eszembe: mindenkinél máskor alakul ki az anyai ösztön: van, akinél a szülés után, van akinél hetek alatt fokozatosan. Ettől nem rosszabb anya az utóbbi sem.

Én sem anyukámat hívom, ha kérdésem van, ennek pusztán annyi az oka (pedig nagyon jó a kapcsolatunk), hogy amikor még én kicsi voltam más elvek voltak pl: szoptatás, hozzátáplálás, alvás, sírás területén. Sokkal több kutatás és információ áll ma az anyukák rendelkezésére, mindenki maga döntse el, utána néz-e ezeknek és neki melyik a szimpatikus, követ-e valamilyen elvet, kombinálja-e azokat vagy hallgat az ösztöneire. De kérdezem, mint első babás anyuka, ha nem vagyok biztos abban, hogy bizonyos dolgok normálisnak tekinthetőek-e, a gyerekem sajátossága, tulajdonsága vagy esetleg kóros, nem vagyok biztos abban, hogy csak az ösztöneimre kell hallgatnom: ott a védőnő, gyerekorvos, akiknek ez a szakmájuk és tapasztalattal rendelkeznek. Nekem korábban semmilyen kapcsolatom nem volt csecsemőkkel, sem pici gyerekekkel, nem is érdekelt a téma, addig amíg el nem döntöttük, gyereket szeretnénk, ezek a dolgok kimaradtak az életemből,amit nem bánok, de nekem ne mondja senki azt, hogy minden nőnek az első gyerekénél minden nyikkanásra tudnia kellene azonnal, hogy mi a baja, komolyan, ezt elhiszi valaki??????

2013. febr. 18. 16:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Héhé, nyugi, senki nem mondta, hogy egy elso gyerekes anyukanak minden nyikkanasra tokéletesen kell reagalni, nyilvan nem. Természetes, hogy vannak megvalaszolatlan kérdések, a masodiknal is elofordul és igen, ilyenkor meg lehet kérdezni anyukat, aki ugyan lehet, hogy egy mas korban nevelt gyereket, viszont (az én esetemben legalabbis) szuper meglatasai vannak, és annyit azért nem valtozott a gyereknevelés sem, hogy ne ot hivjam eloszor. De persze meg lehet kérdezni az orvost, a védonot, stb, tokéletesen igazad van. Mi csak azt probaljuk mondani, hogy van, aki ekozben elfelejti hasznalni a sajat jozan eszét. Ennyi. Vegyuk megint a belga csaj esetét, ha mar egyszer elmeséltem: ha te vagy a helyében, és ismerosod elmeséli neked, hogy bizony igenis lehet a szoptatott gyermek éhes, mert vele is elofordult mar, hogy 2. ho kornyékén el kezdett apadni a tej, akkor benned nem éled gyanu, hogy esetleg ki kéne kérned egy masik orvos véleményét, vagy egy szoptatasi tanacsadoét, mielott nekiallsz gyogyszerekkel tomni a 2 honapos babadat?

Es igen, remek dolog a pszichologia, meg ha valaki elolvas tucatnyi konyvet a gyereknevelésrol, én is megtettem annak idején, de ha a gyerek sirni kezd, érdemes megnézni, nincs-e melege, mielott valami borzalmas lelki traumarol kezdunk képzelegni.

2013. febr. 18. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!