Akinek ikrei születnek, mi alapján dönti el, hogyan választja ki hogy a 2 név közül ki melyiket kapja?
Bocsánat, ha hülyén fogalmaztam meg a kérdést, de nem tudtam máshogy. :)
Szóval úgy értem, hogy amikor megszületnek, utána meg kell adni a nevüket. De hogyan döntik el hogy a 2 név közül melyik babának melyik legyen a neve? Mert gondolom nincs sok idő akkor gondolkodni ezen. Vagy ezt nem is az anya dönti el, hanem csak rájuk teszik a karszalagot amelyikükre gondolják és kész?
Bocsi ha bugyuta a kérdés, még nincs gyerekem, nem tudom hogy működik, kíváncsi voltam.. :)
2 hónaposak az ikreim. Megszületik az első, mondod a nevét. Aztán a 2. neki is megmondod, me lesz a neve. Pont úgy, mint a mikor 1 gyerek születik.
Kisfiamnál, ami neve lett volna, ha lány, azt kapta az első baba. Ő volt az A magzat, a B-nek pedig terehsség alatt választottunk nevet. Mivel A és B magzat volt ( a terhesség alatt ugye végig ugyanaz az A, és ugyanaz a B )szóval végig tudttuk, hogy melyik melyik.
1. vagyok. Egypetéjűek a lányok, 1 burokban voltak, 1 méhlepény volt. Pont az ilyen terhesség a legveszélyesebb ikerthesség. De szerencsére nem lett gond.
Nem lehet őket összekeverni. Születéskor 30 dkg volt a különbség, most már 50. Én teljesem másnak látom őket, egyikük feje kicsit hosszúkásabb, meg ugye a fél kiló is látszik. Barátnőm szerint arcra nagyon egyformák, (szerintem annyia nem).
Köszi a válaszokat! persze jöhetnek még, kíváncsi vagyok további történetekre :)
Ja és 2. válaszoló nem én pontoztalak le, látom csak 80-valahány %-ot kaptál, én mindenkinek zöld kezet adok! :)
Nálunk is hasonlóképpen volt, ahogy előttem írták, azzal a különbséggel, hogy nekem hármasikreim vannak. Ők is császárral születtek, A, B és C baba volt, 2 lány és 1 fiú. A császár előtt a szülésznő egy papírra felíratta a neveket születési sorrendben. Mi eleve úgy választottuk a férjemmel a neveket, hogy az első ("nagyobbik") lány neve lesz X - amit én választottam, és a 2. lány neve Y - az ő nevét a férjem választotta.
Nekem különpetéjűek a lányok is, szerintem teljesen máshogy néznek ki, mégis az idegenek sokszor mondják, hogy Úristen milyen egyforma mind a 3. A fiú teljesen pasis, ráadásul szőke egyenes és rövid haja van, a lányoknak barna, hullámos és hosszú... Szóval csak ennyit a hasonlóságról.
Amikor még terhes voltam, én is tudtam, hogy melyik baba hol helyezkedik el a hasamban, a fejüket ki lehetett sokszor tapogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!