Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most olvastam itt a kérdésekné...

Most olvastam itt a kérdéseknél, hogy a fog kibújásának segítésére felvágják a baba ínyét. Ilyen most tényleg létezik? És mennyi idő után "segítenek rá"?

Figyelt kérdés
A frász jött rám ettől. :(
2009. szept. 7. 18:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez még egész jól hangzik ahhoz képest amit olvastam:van aki kiskanállal megkaparja a baba ínyét,mert így egyszeri nagyobb fájdalom árán megússza a sokáig tartó fog-áttörést.

A mai napig a hideg kiráz ha eszembe jut.

2009. szept. 7. 18:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Énis hallottam már borzalmas dolgokat. De ha azt vesszük, hogy 11 hósomnak még nincs foga, nekem ez is ijesztő. :(
2009. szept. 7. 18:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja a kérdésből az lemaradt, hogy ez nem ilyen házi praktika. Hanam azt olvastam, hogy doki csinálja. Van ilyen?
2009. szept. 7. 18:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen van, nálunk 1 éves kor után néha csinálnak ilyet.

A kiskanál,pedig ha nem dörzsölgetik ki vele a fogat csak hagyják hogy rágja a gyerek még hűsít is.Legalábbis én is neki adtam,nem vágtam ki neki,hagytam rágcsálni, és imádta jó elvolt vele.

2009. szept. 7. 18:42
 5/9 anonim ***** válasza:
18.42:első vagyok.A kiskanalat nem rágja a baba-abban az esetben amit írtam-,hanem az élével lekaparják az ínyét a kibújni készülő fog fölött.Brrr.
2009. szept. 7. 19:10
 6/9 A kérdező kommentje:

18:42-es és nem tudod hogy azért a fájdalmat enyhítik valamilyen módon? Vagy úgy ahogy van lefogják és felvágják?

Hát mostmár tényleg parázok. :(

2009. szept. 7. 19:37
 7/9 anonim ***** válasza:

én írtam a másik kérdésre.

attól, h a babádnak most nincs foga, az nem az jelenti, h felvágják az ínyét. ezt akkor teszik, hha a babának jön a foga, de a fog nem tudja áttörni az ínyt. szóval az, h későn fogzik a babád még nem jelenti, h nehezen is fognak kibújni a fogai. nyugi:)

2009. szept. 7. 21:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Tényleg így van:

Ha nem tud áttörni a fog, akkor vágják, és bár helyi lidokainos ecseteléssel csinálják (a fogzásra szoktak adni dentinox-ot is, az is lidokain-tartalmú!), azért fájni fáj. De ezt tényleg végső megoldásként javasolják, hogy ne szenvedjen tovább a baba.

Amúgy nyugi, a te babód még ráér, ismerek olyan gyerkőcöt,akinek 18 hósan jöttek ki a fogai(egyszerre 4).

A lányom 12 hós, és még 1 foga sincs. Legalább nem kell a fogmosással bajlódni :), és minél nagyobb a gyerek, annál érettebb az idegrendszere is, és jobban bírja a fájdalmat, mintha pl 4 hósan szenvedne meg vele.

2009. szept. 7. 22:32
 9/9 anonim ***** válasza:
A kisfiam már egy hete nyűglődött az egyik fogával, mikor teljesen véletlenül picit megkoccintotta ott az ínyét az egyik játékával. Hát bizony fel is szakadt neki a foga felett, volt nagy ordítás 1-2 percig. Aztán a házba újra beköltözött a nyugalom ! :)Már nem fájt neki, mert áttört any íny.
2009. szept. 8. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!