Aki olvasta a suttogó cimű könyvet, leirna nekem mit irtak abban hogyan altassuk el a babakat?
Megoszlanak rola a velemenyek azt hallottam.
Valaki nem ajanlja egyaltalan valakinek csak az valik be.
Aki olvasta leirnami az a modszer?
Lehet, hogy nem fog minden részlet stimmelni, de én ilyesmire emlékszem:
Folyamatosan figyeld, hogy a babád mikor kezd fáradni. Ha elkezd ásítozni (3. ásítás után), sötétítsd be a szobát, vedd az öledbe (énekelj neki, ringatni is lehet), várd meg, amíg ellazul. Ha a tekintete már a távolba réved (a szerző 7 mérföldes tekintetnek hívja), akkor tedd be az ágyába, simizd a hátát.
Nekem ez rémlik, de már elég régen olvastam.
A napirend úgy nézzen ki hogy evés - játék - alvás.
játéknak minősül minden, ami nem evés vagy alvás, tehát a pelenkázás, mondókázás, fürdés, nézelődés stb.
Az ébrenlét alatt figyeld hogy mikor fárad el, akkor tedd le. Ha nyugtalan, menj be hozzá, nyugtasd meg amivel tudod (hátsimogatás, susogás, ha nagyon nem nyugszik akkor vedd fel de ne szórakoztasd semmiképp, csak nyugtasd meg). Ha megnyugodott, tedd vissza, menj ki. Ha megint nyugtalan, ismételd ugyanezt. Ha nagyon sokszor kell ismételni akkor is következetetsen ezt csináld, ne kapkodj ide-oda, ne vedd ki játszani csak nyugtasd meg és tedd vissza. Egy idő után el fog aludni, és egyre kevesebb idő kell hozzá.
A lényeg még, hogy ne elaltasd, hanem csak megnyugtasd, és utána tedd le még ébren, hogy egyedül aludjon el. A könyv szerint így fog megtanulni egyedül aludni.
Kb ezt mondja a könyv. Hogy mennyire válhat be, az attól függ hogy mennyi idős a babád és miért nem akar aludni. Egy pár hetes hasfájós babánál ezt hiába alkalmazod, ha neki fáj a hasa, akkor nem fog egyre könnyebben elaludni ettől a módszertől. Meg egyébként is nagyon babafüggő, van amelyik baba magától tök könnyen elalszik (az ilyenek szülei esküsznek a Suttogó módszerre, mert azt hiszik hogy ők csinálták a módszer alkalmazásával, pedig csak ilyen a baba és kész). Van amelyiket meg hiába tréningezed, nem fog elaludni magától egy bizonyos korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!