Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Manapság átlagosan hány...

Manapság átlagosan hány évesen vállalnak gyereket a fiatalok? Esetleg saját példát is mondhatnátok! Köszi :-)

Figyelt kérdés
2013. febr. 14. 15:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Mi 1-2 éve dolgoztunk, de attól még biztos anyagi háttérrel érkezett hozzánk is. Vagy úgy szerinted nem lehet biztos az anyagi háttér?
2013. febr. 14. 15:44
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon két részre bomlott az egész. Vannak a huszonévesek, akik 20-21-22 évesen vállalnak gyereket, suli mellett vagy helyett és vannak akik karrier miatt csúsztatnak, ők 28-29-30+..holott SZERINTEM a "normális" 25-26 éves lenne. Persze azok a feltételek amik a pici vállalásához kellenek nem biztos hogy az általam normálisnak vélt időben vannak meg.

Több példát is tudok mondani a "koránszülők" csoportjához, van aki velem együtt kezdte az egyetemet, ő terhes lett 19 évesen és most van egy érettségije, nekem pedig lassan diplomám, van több exem is ( tőlem 1 évvel idősebbek, én vagyok 21) akiknek már pár éves gyerekeik vannak.

2013. febr. 14. 15:48
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 éves voltam, párom 30, 7 éve voltunk együtt, mikor jött az első baba (tervezett). Most várjuk a 2.-kat :)

Szerencsére az anyagiakat meg tudjuk oldani, elég jól keres ahhoz, hogy megéljünk 'átlagosan'!

2013. febr. 14. 15:52
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

27-et toltottem abban az evben, ahogy megszuletett lanyunk, most 2.5 eves, tervezzuk a kistesot, de meg par honapig nem vaghatunk bele.

15 evesen tudtam, hogy 25 evesen akarok szulni, vegul 26.5 evesen sikerult, mindig is 2-t akartam, 30 elott, hat most remelem 30. szuletesnapom utan par honappal max meglesz a kisteso..mar minden megvan, mar csak rajtunk kivul allo okok miatt varunk.

Szerintem a nagytobbseg 25-35 kozott vallalja az elso babat. Sajnos rohano vilagban elunk, nehezebben jonnek ossze a parok, nehezebben talalnak stabil, jol fizeto (meg lehet belole elni) munkat az emberek, nehezebben tudnak sporolni...ezert kitolodik a gyermekvallalas. De ez csak egy resze a dolognak. Most mar, az embereknek (foleg a noknel feltunoen) "szabadabbak" az emberek, "tobb" jogokkal rendelkeznek. Regen elvartak az asszonytol, hogy szolgalja ki az urat, joforman csond volt a neve. Kevesebb valasztasi lehetosege volt az embereknek minden teren. Igy jobban szeretnek kihasznalni az emberek a szabadsagot. Eloszor meg szeretnek valositani az almaikat, mert tudjak, hogy gyerekvallalas utan sok almot nem lehet vagy legalabb is nagyon nehez megvalositani. Valaki eloszor ki akarja szorakozni magat, sokan egymast akarjek eloszor elvezni, karriert epiteni. Regen karrier epites nem volt a noknek, nem nagyon szorakoztak, hamar ferjhez mentek, mert venlanyokat nem szerettek elvenni a fiuk. A gyermekaldas meg azert is jott hamar, mert nem volt ennyire elterjedt a vedekezes, valamint regebben praktikussagbol is vallaltak gyereket. (A gyerek tud segiteni otthon, a foldeken, az allatok tartasaval...stb)...es ez nem is volt olyan regen, nagyanyaink meg foleg igy hazasodtak, igy vallaltak gyereket. Meg szuleink is eleg koran vallaltak babat, de mar akkor elkezdodott a nok karrier epitese.

Nagyanyaink koraban a lanyoknak es fiuknak korabban fel kellett noniuk, rovidebb volt a gyerekkoruk. 15-18 evesen erettnek kellett lenniuk a hazassagra, gyereknevelesre, haztartas vezetesere, csalad eltartasara. Ma mar 15-18 evesen meg gyerek maradhat az ember.

2013. febr. 14. 15:52
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy az átlag 28 lehet (nőnél) én 25 évesen szültem, diploma után 1 évvel, de nem akkorra terveztük, én is olyan 28-29 évesen terveztem volna az elsőt, nem így alakult.

De egyébként a volt évfolyamtársaimnak szinte mind van már gyereke (2-3 kivételt tudok) van akinek 2 vagy 3 is már 30-31 évesek vagyunk.

2013. febr. 14. 15:53
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mit jelent a biztos anyagi háttér. Nekünk azt jelentette, hogy a gyerek születése után is el tudjuk tartani a férjem szüleit is és továbbra is olyan színvonalat biztosítsunk nekik is és magunknak is mint előtte. Persze 1 év ledolgozott munkaviszony után is lehet anyagi háttered, meg tudsz élni a gyed-ből, nem mondom hogy nem, csak nekünk többfelé kellett gondolkoznunk sajnos.
2013. febr. 14. 15:54
 17/31 anonim ***** válasza:
(Nekem azt jelentette, hogy maradhasson a GYED mellett is a régebbi életszínvonal, legyen egy kis tartalékunk, biztosak legyenek a lakhatási körülmények. Lediplomáztunk és 2-3 éve dolgoztunk mindketten amikor jött a baba. Nem éreztem úgy, hogy még várnom kéne 5-6-7, nem tudom mennyi évet. De nem akarom szétoffolni a kérdést, csak megütöttem a szemem ez a hozzáfűzés)
2013. febr. 14. 15:58
 18/31 anonim ***** válasza:

Én 26,a párom 27 éves volt mikor megszületett a fiúnk.Már 4,5 éve voltunk együtt amikor jött a baba.

Már 14,5 hónapos.

2013. febr. 14. 16:09
 19/31 anonim ***** válasza:
34 évesek voltunk mindketten. 21 hónapos a kislányunk.
2013. febr. 14. 16:24
 20/31 anonim ***** válasza:
Én 27, férjem 37 volt. Előbb akartunk, de volt 2 vetélésem...
2013. febr. 14. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!