Lehet kezelni a korán elkezdődő hisztit?
Ő még nem tudja kezelni a dühét, ezért vannak ezek a "kiborulások". Nem te rontottad el.
S számít a gyerek vérmérséklete is. Ha ő ilyen kis ideges gombóc már most, akkor bizonyára később is lesznek nehézségek.
Amiket szerintem leginkább türelemmel, szeretettel lehet kezelni. Tudom ez így nyálasan hangzik, de igaz.
Beszélj neki, magyarázz, mert bár lehet még nem ért meg mindent, de a hangsúlyodat érti, a szavaid körül is megért már ezt-azt.
Tereld el a figyelmét.
Ja, és az egyik kisgyermekgondozó ismerősöm adta azt a jó tanácsot, hogy a babától ne vegyünk el semmit se úgy, hogy nem adunk mást a kezébe. Ha adsz mást, amivel lefoglalhatja magát, nem lesz olyan méregzsák.
Kitartás!
nálunk is volt ilyen hiszti és ugyanígy, fél éves kora körül.
hiába szóltam rá, adtam a kezébe mást, neki a tiltott dolog kellett (távirányító, telefon, laptop...) és szinte már sikítozott (csodálom, hogy a szomszédok nem jöttek át, hogy miért nyúzom azt a szegény gyereket...)
nna, én ilyenkor elvonultam vele egy másik szobába, ahol csend volt, kettesben lehettünk, és komoly hangon 'elbeszélgettem vele' mondtam neki azt is, hogy szeretem, de ez nem mehet így tovább, hogy ennyire akaratos. a hangnemváltásból rögtön értett a kis betyár :)
persze, azóta is bepróbálkozott már, de olyankor lerakom a játszószőnyegre, kiságyba.. bárhová, ahol nem lehet baja, és el tudja magát foglalni és nem szólok hozzá, legfeljebb egy puszit nyomok a búbjára.
amikor már lenyugodott és szépen játszik, akkor odamegyek hozzá, felveszem, megölelem és folytatódhat tovább a móka.
nálunk ez bevállt, hogy akkor van 'szerelem' ha jól viselkedik :)
Én is hasonló cipőben járok, pont nemrég kérdeztem én is ehhez hasonlót:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
=,5 hónapos a kislányom, nálunk is nemrég kezdődött, amióta elkezdett kúszni-mászni. Ha nem ér el valamit, vagy elrakom onnan, ami nem neki való pl. távirányító, laptop stb. akkor jön a hiszti. Pedig sok más játéka van körülötte, de az nem érdekli épp. Megoldást még én sem találtam, mondogatom neki, hogy nem szabad stb., de ha ordít nem bírom ki, hogy otthagyjam, akkor felveszem... Remélem nemsokára elmúlik!
Elmúlik?
Inkább ez az az időszak, ami felkészít a dackorszakra.
A hisztizés eltart egy darabig, úgyhogy edződjetek anyukák.
Nehéz, de próbáljatok józanul gondolkodni, és megérteni, hogy mit érez a kicsi amiatt, hogy valamit még nem tud megcsinálni, nem ér el valamit, nincs még önálló döntése. Ez mind mind frusztráló, és ilyen alkalmak még lesznek a gyerek életében, ameddig nem lesz nagyobb önállósága és döntésképessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!