Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fogja már kanálról is...

Mikor fogja már kanálról is megenni a darabosat?

Figyelt kérdés
10 hónapos a babám, és kézből szépen eszik mindent. Simán megeszi a banánt, főtt zöldséget, babapiskótát, kiflit, vagy bármilyen ételt, amit kézből kap, vagy a saját kezével fogja. Ha kanálról kap darabosabbat, akkor viszont nem fogadja el! Ebédre krumplifőzeléket kapott husival. Összeturmixoltam neki, de hagytam benne a krumpliból, pici darabokat, és ahogy megérezte egyből, bokákolni kezdett, és kiköpte. Sokan mondják ne főzzek már neki külön, mert kaphatja amit mi eszünk, de így hogyan!? Ha pl. rízst csinálok, valami hússal magunknak, azt hogy turmixolom úgy össze, hogy ne legyen száraz? Mikor fogja már kanálról is elfogadni, a darabos ételt?
2013. febr. 12. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
próbálj türelmes lenni, lehet hogy csak 1 éves kora után fogja elfogadni, próbáld odaadni a kanalat a kezébe esetleg hogy ő próbálja meg
2013. febr. 12. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia én is pont ugyan így vagyok 10 hónapos lesz a kisfiam de nemeszi neg a darabos baba papit nagyobb krumli vagy répa van nem eszi meg. Ma krumplis tésztát eszünk azt megeszi. Majd kialakul ez szerintem ahogy több foguk lesz meg minden. :)
2013. febr. 12. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányom 1 éves és még mindig csak kézzel hajlandó darabosat enni, kanállal csak a pépeset, ha marad benne darab, öklendezik. Kézzel viszont megeszi ugyanazt, mint mi: húst, zöldségeket, kiflit, gyümölcsöt, stb.
2013. febr. 12. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont ugyanez volt a lányommal amit te írsz. Ha a szájába adtam darabos ételt azt megette, azt is ha ő csipegette fel, de ha kanállal közelítettem felé akkor összezárta a száját.

Ez 1 éves kora után néhány héttel változott csak meg, addig mindig próbálkoztam kicsit pépes, kicsit darabos, darabosabb kajákkal. Szóval kitartás, fog ez még változni!

Viszont így is van amit kiköp, aminek az állaga nem tetszik neki pl. borsó héja, zöldbab héja, husi...

2013. febr. 12. 14:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, nagyon sok ismerősömnél 13-15 hósan ettek csak kanállal darabos ételt!!!
2013. febr. 12. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!