Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akarja a darabosat...

Miért nem akarja a darabosat enni?

Figyelt kérdés
9 hónapos igaz foga nincs! Egyszerűen semmit nem eszik meg amiben csak egy kis darab is van! A kenyérből is esetleg 2-3 dbkát! Valami jó tanács?
2013. jan. 31. 23:13
 1/3 anonim ***** válasza:
9 hónaposan az én kislányom sem akarta a darabosat enni. Amikor turmixoltam neki, akkor próbáltam nem teljesen pürésre keverni, szép fokozatosan átállni. Így darabokat nem kapott, de nem is volt teljesen egynemű. Müllerben találtam olyan babáknak való kekszet, ami szinte rögtön omlik, olvad a szájában, tehát ha le is harapott vagy adtam egy kisebb falatot, mire eszébe jutott volna, hogy ez neki nem tetszik, már kezdett mállani, így elnyammogta, szerette. Később ropogtatta a bulátát. Aztán a turmixolás után a nagyon puhára főzés jött villával szétnyomva. Nálunk ez jött be. Az ény lányom sem volt az a rögtön csirkecombot harapok típus, de már szépen eszik mindenfélét. Ha aggódsz, azért kérdezz rá szakemberre, hogy mire kell figyelni.
2013. febr. 1. 00:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én lányom 10 hónapos, 6 foga van, de ő sem igazán akar darabosat enni, igaz ő csak kanálról nem fogadja el. Például a banánt, vagy babapiskótát, vagy valami főtt zöldséget ha a kezébe adok simán megeszi. Ha kézből adok neki, valami darabosat azzal sincs gond, csak egyszerűen a kanálról nem akarja elfogadni, rögtön fuldoklik tőle. Próbáltam már hogy nem turmixolom annyira össze neki a kajáját, hogy maradjanak benne darabok. Talán most kezdi már jobban megeszegetni, így, de még most sem mindig.

Úgyhogy szerintem ne aggódj, főleg hogy még foga sincs!

2013. febr. 1. 08:33
 3/3 anonim ***** válasza:
türelem!majd ha lesz több foga,akkor fog rágcsálni,az én 10hósom még a kekszet sem eszi,2 foga van de ha valami darabosabb,akkor öklendezik tőle.szerintem,majd megérik rá.
2013. febr. 1. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!