Van itt olyan anyukaaki hasonló "problémával" küzd?
Nyugi ez sok kisgyereknel van igy :-)
Probald ki azt h mikor viszed a kanalat a szaja fele mond h: most jon az auto/ vonat brummbruuummm/ sihuhu sihuhu... es amikor teszed a szajaba: nyisd ki a garazst, most leparkolunk...:-)
Tudod, biztos le leszek pontozva, de én feladtam a lányom etetését, mármint egy helyben ülve etetését.
Konkrétan nem volt hajlandó enni, ha egy helyben kellett ülnie. Mindig nagyon menő-manó volt.
Hát mentem utána. Persze volt időszak, hogy ragaszkodtam a konyhában etetőszékben üléshez, de kész katasztrófák voltak az evések, plusz még nem is hízott rendesen, úgyhogy inkább menet közben etettem. Ez van.
S még mielőtt megkapnám, hogy de gáz vagyok és így hülye gyerekem lesz, most 2,5 éves lesz és szépen az asztalnál eszik már jó ideje. Most is menő-manó, de már korántsem annyira mind babakorában.
Megtanulta, hogy anya-apa is az asztalnál eszik, ott kell ülni.
Amúgy amiket próbáltam:
- kanalat vagy játékot adtam evés közben a kezébe, vagy valami olyat, amit amúgy nem kapott meg (pl. nagy kedvence colt a Pirosarany tubusa...)
- volt időszak, hogy mesét nézett közben
- alvás előtt etettem, mikor már elég fáradt volt. Ennek hátránya, hogy az evéshez is fáradt volt, de legalább nem szalad el. :)
Na, nem könnyű, vannak ilyen babák, de túl fogjátok élni. :)
Kedves Kérdező!
Mi is 8 hósak és kisfiúk vagyunk.A helyzet ugyanez.Én járműhangokat adok ki és mozgatom a kanalat.Állat hang is volt már.:)Mondókázok is neki,de kedvenc a vonat sihuhu sihuhu.Persze van,hogy még rosszab lesz tőle mert elkezd kacagni és kifújja az ételt,de legtöbbször beválik.
de jó,hogy nem vagyok ezzel egyedül.Akkor brümmögök majd :D A piros arany tubusa nálunk is nyerő.A kaja kifújás is. :D
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!