Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres babám ha nem fogadja...

Tápszeres babám ha nem fogadja el a teát, tehetek bele egy kis cukrot? Nem ártok neki ezzel?

Figyelt kérdés
2013. febr. 9. 13:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igen, azok a granulátumos gyerekteák jók. Én sokáig azt adtam neki, de a vizbe kevesebb teát tettem, mint ahogy elő volt írva. Vagy ha rendes teát adsz neki, pl. csipkebogyó, vagy gyerektea, és lefőztem egy kb. liternyit, és abbatettem egy kanál cukrot. Kisérleetezz vele, mennyi az a legkevesebb cukor, amit már elfogad.
2013. febr. 9. 14:40
 12/18 anonim ***** válasza:
49%

Ha még kicsi a csecsemőteához, akkor pedig nyugodtan tegyél bele egy pici cukrot, ha így megissza.

Nekem is ezt tanácsolta először a védőnő, de nem nagyon vált be, így csak alig pár kortyot ivott és mikor 4 hónapos lett, akkor ajánlotta a védőnő ezeket a csecsemőteákat, abból pedig elég jó mennyiségeket ivott.

Amúgy ha egy védőnő 30 éves tapasztalattal azt mondja, hogy egy pici cukor nyugodtan mehet, akkor én lehet neki hiszek, meg a saját szememnek, mert mint írtam az én gyerekem is pici korában csak ízesítve itta meg a teát, de mikor nagyobb lett, akkor meg már a víz is mehetett.

2013. febr. 9. 14:48
 13/18 anonim ***** válasza:
4 hós kortól már vannak granulátumos gyümölcsteák, azokat nyugodtan csinálhatod neki hígabbra, mint amit ráírtak-abban is van cukor. Ha filteres teába már mindenképp cukrot "kell tenned", az inkább barna nádcukor, vagy gyümölcscukor legyen. Egyébként a finomított fehér cukorra a szervezetnek marhára semmi szüksége, kis mennyiségben sem.
2013. febr. 9. 15:47
 14/18 anonim ***** válasza:
48%
A nagy cukorellenes társasàgtól kérdezem, hogy a kiszáradás jobb-e, mint egy pici cukor? Anno nekem is tönkretették a fogaimat a szirup teával. Felnőttként undorodom mindentől, amiben kiérzem a cukrot, édesítőszert. A gyerekeim is kaptak, nem ész nélkül, és szeretik a vizet, jók a fogaik.
2013. febr. 9. 15:50
 15/18 frászkarikaborsó ***** válasza:
31%
Nem tartom valószínűnek hogy egy egészséges baba képes önszántából szomjan halni. Szerintem ha szomjas lesz akkor meg fogja inni a cukor nélküli teát/vizet is, ha finnyáskodik akkor nem szomjas. Ha aggódsz kitartóan próbálkozz, egy pár korty tuti lemegy belőle és akkor már nem szárad ki. Én inkább sok türelemmel rávenném hogy igya meg cukor nélkül, és nem adnék neki. Hogy miért? Mert én például úgy lettem cukorbeteg hogy a családban senki nem volt, akitől örökölhettem volna. Örök rejtély hogy pontosan mi okozta, de nem tudom kizárni azt hogy a sok cukros tea csecsemőkoromban. Ha nem adsz abból tuti nem lesz baj, de ha meg adsz és később gond lesz, akkor kérdezgetgeted magadtól hogy vajon ettől lett?
2013. febr. 9. 16:02
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. febr. 9. 16:45
 17/18 anonim ***** válasza:
ez már cseppet demagógia szagú...
2013. febr. 9. 16:53
 18/18 anonim ***** válasza:
nyugodtan tegyél bele egy pici cukrot,attól még nem lesz később kólafüggő.Ezt mondjuk pont én mondom,aki 5 éve 1 szem kockacukrot nem evett meg semmilyen formában,persze ezt pusztán hiúság miatt.Azért a gyerekeknél másképp van ez.a bébikajákban is van cukor,szinte már mindenben van.én is tettem a babám teájába 260ml-hez 2 mokkáskanállal,majd szépen csökkentettem az adagot.1 hét telt el,és már nem is volt benne cukor.NEm lett semmi baja,és azóta sem követeli a Milka csokit.(hahaha)7 hónapos.
2013. febr. 9. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!