Van olyan anyuka akinek meg 1 eves koraig is cicin aludt el a babaja es vele is aludt? Az erdekelne hogy amikor abbahagytatok a szoptatast milyen modszerrel aludt el es siman ment e?
Mindkét fiam cicin aludt el és a kicsi sokszor velem is aludt. Nálunk mindkét esetben fordítva történt: előbb aludtak el önállóan és utána szoktak le a ciciről (vagyis a kicsi még cicizik este és még mielőtt elaludna beteszem, vagy bekérezkedik az ágyába). Az önállóbb alvásban mindkettőjüknél a nyaralás segített. Mivel egy hétre megváltozott a környezet, könnyebb volt kizökkenteni őket a rutinból és maguktól, minden erőfeszítés nélkül elaludtak az utazóágyban, ha ott maradtam a szobában velük és én is lefeküdtem. Mikor hazatértünk, itthon is ezt a módszert folytattuk :)
Remélem segített a tapasztalatom és további örömteli szopizást kíváok nektek jó alvással!
Én egy évesen tanítottam meg a lányom egyedül elaludni az "Aludj jól , gyermekem" c könyv segítségével.
Ekkor még cicizett, mivel a tejet nem bírta meginni.
13 hósan tértünk át a tejre, akkor már nem kapott cicit-és utána soha.
Hál égnek mindkettő jól ment, pedig rettegtem tőle.
Az egyedül elalvás már 4-5 nap alatt ment sírás nélkül, a cici nélküli alvás talán még előbb.
Nálunk pont most aktuális a téma,az én babám is egy éves lesz és most tanítgatom cici nélkul elaludni.Muszáj volt,mert már volt,hogy egy órát szoptattam,mire elaludt és elkezdett harapni.
Szóval úgy csináljuk,hogy a kis ágyat a nagy ágy mellé tettuk,levettuk az oldalsó rácsot,este megszoptatom,amikor látom,hogy jól lakott vagy már csak játszik vele,akkor beteszem a kiságyba,én mellé fekszek a nagy ágyba,simogatom,persze o mászkál,feláll,ugrál,de aztán egy ido után elfárad,elkezd sírni,én akkor a mellkasomra fektetem és ott alszik el.Az elso nap 45 percig tartott,a kov.alkalommal már csak 25 perc volt az egész,de foleg attól fugg,hogy mennyire fáradt.Eddig bevált ez a módszer,de ma például annyira álmos volt,hogy rogton beájult a cicin,de nem bánom.
Igaz,hogy nem magától alszik el,mert rajtam fekszik,de legalább nem a cicin,mert az utóbbi idoben én is sokat agyaltam azon,hogy hogyan fogom leszoktatni a cicin valo elalvásrol,de nem olyan nehéz,neked is majd ha eljon az ideje,sikerulni fog.Én sírni soha nem hagynám!Egyébként koztunk alszik,vagyis most elalváskor a kiságyban,de éjjel még szopizik,olyankor kozénk kerul.Ha megérik rá,majd lesz saját ágya,akkor majd átszoktatjuk oda,addig meg kibírjuk.
Bocs,hogy ilyen hosszúra sikerul,csak mindent le akartam írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!