A kisfiam 3 hónapos lesz február 19-én. És most jelenleg 8 kg. Baj ez?
Szerintem sok, de nem tudsz mit tenni. Éheztetni nem lehet.
A Fiam 3.880gr-al és 52cm-er született. Múlt héten volt 4hós. Most 7140gr és 69cm-er. Nem kevés... Én nem látom egyébként kövérnek, na de nem is a sovány fajta :D
Ez mondjuk attól is függ, hogy milyen magas emellé!
Az én lánykám 3 hónaposan 8200 g volt és 66 cm, 6 hónaposan 10 kg és 72 cm! De fél éves kora után már a hízás üteme nagyon lelassult, viszont nő mint a gomba.
10 hónaposan 12 kg és 80 cm!!! Egy 1-1,5 éves gyerkőc súlya de a hossza is annyi! Nincs benne semmi kóros, az arány a lényeg.
Egyébként fél éves kora előtt én is izgultam picit,hogy lesz, de a doki és védőnő mindig nyugtatott, hogy vannak akik az első fél évben ütemesebben híznak, de ez le fog állni. És mindig is arányos baba volt, mindig dícsérték, hogy milyen formás :)
Úgyhogy szerintem nyugi, amint komolyabban elkezdenek mozogni nagyon hamar lemozogják a hurkákat! :)
A 0 %-osakkal ne törődj, biztos tápszeres a gyerekük, nomeg nem fejlődik úgy ahogy kéne azért ilyen gonoszak.
Szerintem rendben van, az én fiam is anyatejes volt és 7 kg 67 cm volt 3 hónaposan. Akkor sem tűnt kövérnek... Senki nem mondta hogy gond lenne. Most 90 cm és 12 kg, egyáltalán nem kövér, másfél éves.
Ja és 10 hósan 11 kg volt... azóta csak 1 kg-t hízott, viszont sokat nyúlt! Úgyhogy az sem sok ha anyatejes!
Előző voltam
Kedves 14-es!
Attól, hogy egy 80 cm-es 9 kg-os gyerek jól néz ki (neked), még jól nézhet ki 12 kg-mal is, ez egyébként az átlag két véglete!
Nézd meg egy 80 cm-es babához milyen súlyt írnak, +--t figyelembe véve, mindkettő a normál tartományban lesz, egyik alsó, a másik felső határ felé...
Nem a kort kell nézni, hanem az arányokat!
Egyébként az én gyerkőcöm nagy babának is született, 4200 g volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!