9 hónapos babámnak úgy 1 hete minden nap görcsöl a pocija és sokat pukizik, tudnátok segíteni?
Megpróbáltam minden nap mást adni,hogy hátha kizárhatom azt az ételt ami okozhatná,de minden nap min. 1-2 alkalommal kb egy jó félórás hasgörcse van,ami van,hogy sírásba torkollik.Új ételt pedig nem vezettünk be mostanában.Járt már így valaki?Mit tegyek?
Köszönöm
Tejfehérje allergia "tökéletes tünetei" ezek.
Vezettél már be valamilyen tejterméket neki? Nem baj, ha nem most, sokszor nem a bevezetéskor jönnek a tünetek, hanem később, amikorra "felhalmozódik" a dolog.
A másik, ha szoptatod és Te fogyasztasz sok tejterméket, akkor is jelentkezhet ugyanez. (Bár saccra, az előbb is jelentkezett volna már, nem ö hónaposan)
5 hónapos korától lassan hozzákezdtünk a hozzátápláláshoz,mivel tápszeres baba,a tápszere is tejalapu humana2 jelenleg.Eddig nem voltak ilyen gondjaink.
Igen már adtam neki túrót,natúr joghurtot.Ettől még lehet tejérzékeny?
Igen, ettől lehet.
Konzultálj az orvossal. Első körben én elhagynék minden tejterméket az étrendjéből, csak hát kérdés, hogy mi van a tápszerrel, mert az is tejalapú ugye...
Egyébként amint mindent elhagytál, elvileg 3-4 nap múlva kellene megszűnnie a puffadtságnak, állítólag a "teljes kiürülés" 2-3 hét, nálunk az ekcéma múlt el ennyi idő után, ha becsúszott tejtermék, a puffadás, szélgörcsök olyan 3-4 nap alatt meg szoktak szűnni.
De a tápszer tényleg kérdéses. Minimum hipoallergénre kellene váltani, de sajnos az is tartalmaz tejfehérjét, az én gyerekemnek azonnal kipirosodott a szája körül tőle...
Első vagyok
A tejallergia bármikor kialakulhat,kisfiam3 hós, keresztlányom 6 hós volt mikor előjött nekik. Kérj az orvostól tejmentes tápszert,és ne adj neki semmilyen tejterméket,aztán meglátod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!