Mi az a mirelit meggy?
Magyarországon mirelitnek, vagy mirelit árunak hívják a gyorsfagyasztott élelmiszereket.
A név egy korábbi cégnévből származik. A MIRELITE Csepel Hűtőipari Kft. története 1942-ben kezdődött, amikor a cég hűtött élelmiszerek készítésével kezdett foglalkozni. A MIRELITE Csepel Hűtőipari Kft. neve a Mezőgazdasági és Ipari Rt. + Elite rövidítésekből ered. Ez a vállalat készített Magyarországon elsőként gyorsfagyasztott készítményeket és így ez a név ma már egyet jelent a gyorsfagyasztott ételekkel, függetlenül a gyártótól.
Egyebkent nem elkepzelhetetlen, hogy valaki nem hasznal fagyasztott elelmiszert, hanem az evszaknak megfelelo friss ideyn zoldseget es gyumolcsot valasztja. Ha valaki ilyen kornyezetben nott fel, az nyilvan nem tudja hogy mi az a mirelit es hogyan kell felhasznalni.
Utolsó, én ezt is elfogadom, hogy nem használ fagyasztót, de gondolom azt mindenki tudja, hogy milyen elven is működik ez a bonyolult készülék. De minimum azzal tisztában van a legtöbb ember, hogy mi történik a hóval, jéggel, ha a meleg lakásba kerül.
Én sem vagyok elkényeztetett városi anyuka, sőt falun nőttem fel, és minden zöldség, gyümölcs a kertben termett, nem kellett semmi fagyasztottat venni, de azért azt mégis tudom, hogy hogy olvad ki a meggy, ha mégis fagyasztóból kéne kivennem.
Bocsánat, de ez a kérdés számomra olyan, mintha egy marslakó tette volna fel, aki most költözött a bolygóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!