7 hetes baba hirtelen megváltozott, többet sír (kezembe is ha felveszem ), nem néz a szemembe, másnál jobban megvan mint nálam . Miért?
Honnan veszed hogy nem hasfájós?Általában minden baba egy kicsit az.
Azért próbáld tornáztatni, simogasd sokat.
Biztos hogy nem utál, nyugodj meg!
Én minden esetre beszélnék a gyerekorvossal, vagy a védőnővel, mert azért tudnak hasznos tanácsot adni ha nem elvetemültek.
Egy időben én is úgy jártam mint te, hogy másnál jobban elvolt a baba mint nálam, rám sem nézett és egy kicsit én is azt hittem, hogy "utál". De ő előtte is nagyon sírós, nehéz eset volt.
Választ én sem tudok, de láthatod, hogy ezzel más is így van + biztosan nem utál :)
Lehetséges, hogy a te fellépésed korlátozóbb, erőszakosabb, nem hagysz önállóságot annyira a gyereknek. Bármily meglepő, valamilyen szintű önállósága már az újszülöttnek is van, hiszen a gondolatait egyedül fejleszti. Ez pedig csak egyre jobban jellemző.
Ha valamiért megváltozott a viselkedése, az feltehetőleg egy helyes, logikus és tudatos reakció a környezetre. Ilyenkor a viselkedés NEM ROSSZ, akkor sem, ha hozzád vágja a kanalat. Nem a viselkedéssel van baj, hiszen az egy természetes, tökéletes reakció. A szülők ilyenkor általában azt a hibát követik el, hogy jutalmazással vagy büntetéssel próbálják a viselkedést megváltoztatni, de ez csak rövid távon válik be, hiszen az okokat nem szünteti meg, a probléma nem oldódik meg, csak kényszer alatt cselekszik a gyerek. Később ez felnőttkorban szenvedést, függőséget okoz.
Tehát ilyenkor nem arra kell a hangsúlyt helyezni, hogy mit csinál a gyerek (pl. pánikolni, hogy úristen, utál), hanem arra érdemes valahogy rájönni (ötletszerű vizsgálódás, megfigyelés alapján), hogy mi lehet az oka a viselkedésnek, és azt kell megoldani. Már persze, ha egyáltalán ez probléma. Az, ha valakivel szemben ellenségesen viselkedik a gyerek, az lehetséges, hogy nem probléma, hanem ösztönös védekezés. Habár, ez inkább akkor fordulhat elő, ha valamilyen drasztikus esemény váltotta ki a megváltozását. A bizalom ugyanis fokozatosan épül szülő és gyermek között, és ha már valamilyen szinten kiépült, akkor apróságok nem fogják lerombolni teljesen, legfeljebb csak visszavetik egy kicsit a bizalom fejlődését. Ha a bizalom gyökeresen változik meg, az csak valamilyen drasztikus, megrázó élmény hatására lehet. Meg persze az is előfordulhat, hogy valami teljesen más dolog áll a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!