Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás, segítség?

Hozzátáplálás, segítség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

5 és fél hós a kisfiam (anyatejes), kb. 3 hete kezdtem el neki a hozzátáplálást.

Elöszőr almalé, majd püré is bele, aztán sárgarépa (nem annyira jött be), aztán barack (bébikaja), majd krumpli-de ez sem jött be. Ezt tegnap kapta elöszőr. Van valami praktika amivel ízeletesebbé tudnám tenni?

Megfőztem, lenyomkodtam és a saját vizével kicsit hígabbá tettem. Nem köpte ki de nagyon fintorgott :)

Másik kérdés: ezután mivel folytassam? Körtét mikor lehet? Banánt tudom hogy lehet, azt elég ha szétnyomkodom? Nem túl sűrű még akkor is?

Köszönöm!

2013. febr. 4. 08:41
1 2
 11/14 frászkarikaborsó ***** válasza:
5 és fél hósan még lehet hogy azért nem jön be neki mert még nem áll készen rá a szervezete. Újabban az a nézet terjed hogy 6 hós koráig nem érett rá a baba, ha nem akar én nem etetném. Főleg ha anyatejes.
2013. febr. 4. 13:56
 12/14 A kérdező kommentje:
Szerintem fél hónapon, azaz 2hétről beszélünk, nem múlik semmi. Tudom mik a mai nézetek, a védőnönk szerint ráérek 8 hósan elkezdeni. Ahham, kezdje el 8 hósan aki annyira akarja, Én bizony nem. Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy elkezdhetem most, mert most fogékony az ízekre, most még ha szerencsém van "mindent meg tudok vele etetni" :)
2013. febr. 5. 08:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha "nem múlik semmi" a két héten, akkor miért nem várod ki? :o)

Most fogékony az ízekre? és két hét múlva nem lesz az?

Amúgy ez egy baromság, de ezt csak saját véleményre és tapasztalatra alapozom.

Egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig kitolta a szájából a kanalat, mindegy mi volt benne. (Fél éves korától eleinte naponta, aztán két naponta kínáltam, főztem, üvegeset stb. Gondoltam, majd eszik, ha éhes.) Ma közel 4 évesen a legjobb evő gyerekem, mindent megeszik.

Meg kell várni, amíg megérik rá. Ez a "titok".

2013. febr. 5. 08:59
 14/14 Vasancsa válasza:

Szia!

Kisfiam 27.én múlt 4hónapos, de már a héten elkezdtük a hozzátáplálást, mivel már /főleg este/ nem elég neki a tejci. Napközben sűrűn szopizik, este kiszívja mind a két mellet és még éhes, ezért muszáj már most adni neki valamit. Szóval akik azt írják, hogy várjam ki a 6hónapot???

Kap sárgarépát, szerintem szereti, mert tömi magába rendesen,almát, krumplit anyatejjel, és tegnap krumplit-céklával, ezért is oda volt teljesen, abba sem akarta hagyni. És persze mindenünk tiszta céklás volt! :-)

Nagyon szeret enni, mindenbe belekóstolna, ha hagynánk.

És nekünk azt mondta a doktornéni, akár főtt májacskát is lehet vele kóstoltatni, de azért azzal még várunk.

Mindenhol mást írnak, mást mondanak mikor mit ehet egy baba.

2013. febr. 8. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!