Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás szerintetek...

Hozzátáplálás szerintetek mikor legyen?

Figyelt kérdés

Nekem általában délután jön ki,szerintetek baj?Ha már van fogunk,akkor tényleg csak műanyag kanállal adjam neki?Tegnap kezdtük az almával 1/4 almát evett meg reszelve,akkor ma már felet adjak neki?Tegnap kért még volna,de nem mertem neki többet adni.Vagy csináljam úgy,hogy reszeljem le az egészet és ameddig kér addig adjam neki?Ti mikor reszeltetek hozzá kekszet?Anyukám azt mondja reszeljek bele,de a védőnő még azt mondta hogy nem szabad. 5,5 hónapos a Kisfiam. :D Nekünk már ilyenkor keksszel adta Anyukám. :D Kire hallgassak?

Köszi a segítséget

2013. febr. 1. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én délelőtt és ebédkor kóstoltattam, adtam enni, hiszen, ha valamitől fáj a hasa, vagy érzékeny a gyomra, akkor az ne estére/éjjelre jöjjön ki, hanem napközben!

Én úgy csináltam, h a gyümölcsöt reggeli és ebéd között először 1 kiskanál, másnap 3, harmadik nap pedig amennyit megevett! Szerintem, ha enne többet, adj neki amennyit kér, aztán pótolod még tápszer/anyatejjel. Én így csináltam mind2 esetbe (főzelék, gyümölcs), mert ha először adtam volna a tápszert akkor ugye nem evett volna... A glutént 6-7 hóig be kell vezetni, szóval adj neki nyugodtan. Én 4hósan adtam neki először. Én műanyag kanállal adok neki, de van mikor mi épp eszünk, akkor a fémmel... de szerintem a babának a műanyag való.

A lányom most 1 éves :)

2013. febr. 1. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Anyatejes vagy tápszeres a babád?

A keksz szerintem még nem való neki, nézd csak me az összetételét. Ha a gutént szeretnéd bevezetni, azt egy kiflicsücsökkel, bilátával is meg tudod oldani, abban általában nincs annyi adalékanyag. De bőőőven ráérsz a hozzátáplálással, olyan pici még :) lssú ütemben, az ő igényeit figyelembe véve, hiszen ez nem verseny, nem "kell" kiváltani 1-2 hét alatt, azonnal egy étkezést, a fokozatosság a lényeg.

A délelőtti ételbevezetést az esetleges ltelallergiák miat javasolják, mert így délután látszik már és nem éjjel, amikor nem veszed észre (ha pl este adsz új kaját neki)

2013. febr. 1. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:

első vagyok!

Kekszbe én is csak a babakekszet adtam és azt is 6hótol, de a glutén miatt én is kiflicsücsök, köles golyó, babapiskótás tejpépet adtam! Ebben egyetértek a 2.-al :) Sima háztartási kekszet még nem adtam neki eddig sose.

2013. febr. 1. 12:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Anyatejes baba.Nem akarok étkezést kiváltani,csak a kíváncsiságát szeretném kielégíteni. :-D Mindig annyira nézi,ha valaki eszik valamit
2013. febr. 1. 13:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is ilyen tájban kezdtem el kóstoltatni a babámmal. Első nap 2-3 kanál, második nap dupláztam, harmadik nap, amennyit kért.

Én ekkor kezdtem el fél babakekszet belereszelni a gyümölcsbe, mert a legújabb kutatások szerint (védőnőm tanácsára) 6 hónapos kor előtt jó megismertetni a szervezetét a gluténnal.

2013. febr. 1. 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy a kóstoltatásnál én nem szoptatás előtt adtam neki, hanem délelőtt a két étkezés között félidőben, amikor még éber volt. És én csak műanyag kanalat használok, egyszer adtam neki fém kanállal, de nem volt hajlandó megenni (lehet hogy hozzákoccoltam a fogához, nem tudom)
2013. febr. 1. 14:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes,ahány védőnő annyiféle válasz.Nem egyformán tanulták?
2013. febr. 1. 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha anyatejes a babád és sokáig szeretnél szoptatni, két dolgot érdemes megfontolni annak ellenére, hogy ő már érdekldődik (ami sokszor nem jelenti ám azt, hogy enne is, csak ha kanállal adod az ételt, akkor kicselezed a nyelvkilökő reflexét azzal, h mögé adod az ennivalót)

az egyik a 6 hónapos növekedési ugrás, amit érdemes megvárni

a másik az, hogy szopi után adj neki bármit kóstolni, egy idő után, amikor rájön, hogy az is táplálék, egyre kevesebbet szopik majd magától is

2013. febr. 1. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!