Igaz hogy az a baba aki tápszerezik az meghízik?
Lehet van benne valami. Fiam 2 hónapos koráig anyatejes volt, és elég gyéren gyarapodott, ekkor kapott pótlásként tápszert, mára már kizárólag tápszeres, és azóta kezdi "összeszedni" magát, mióta tápszert eszik.
Viszont barátnőm 5,5 hónapos kislánya csak anyatejes és úgy 9!!! kg.
Szerintem attól is függ, hogy milyen tápértéke van az anyatejnek. Az enyémnek nem volt szerintem, állandóan tiszta víz volt.
6 hetes kora óta kizárólag tápszeres volt a babaám. Az elején valóban nagyon összeszedte magát, de aztán ez szépen lelassult. Nem mondom hogy kövér volt, de husis, az átlagnál mindig nagyobb volt (most is az), de ez a hosszára is igaz. Volt olyan aki a családban "fogyókúráztatni" akart, azaz ne adjak neki annyi tápszert (korának ne megfelőlen, hanem kevesebbet). Persze hogy nem hallgattam rá. Elkezdett mászni, majd járni és a "babaháj" gyönyörűen lement róla. A súlya és magassága továbbra is átlagon felüli(3 évesen 4 évesnek felel meg), de mi sem vagyunk kicsik apával.
Szóval a genetika tényleg nagyon bejátszhat. Ha esetleg ezzel riogatnak ne higyj nekik, vagy kérdezd a dokitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!